14 Φεβ 2017

Μουσικά Δωμάτια στις 18 - 19 Φεβρουαρίου με ανοιχτή συναυλία - παρουσίαση την Κυριακή στις 20:00.

ΧΩΡΑ ΣΑΜΟΥ: Μουσικά Δωμάτια στις 18 - 19 Φεβρουαρίου με ανοιχτή συναυλία - παρουσίαση την Κυριακή στις 20:00.Στο πλαίσιο της ιδέας να ενεργοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν τα 'Μουσικά Δωμάτια' του ιδρύματος Schwarz στην Χώρα της Σάμου και τον χειμώνα, ο Νίκος Ξυδάκης μαζί με τους συνεργάτες του
αναλαμβάνουν να οργανώσουν για ένα τρίμηνο Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο εργαστήρια δημιουργικής μουσικής υπό τον γενικό τίτλο 'Μουσικές Σημειώσεις'. Η επιδίωξη αυτών των εργαστηρίων είναι κυρίως να καλλιεργηθούν μουσικοί τρόποι έκφρασης και δημιουργικότητας μέ ακαδημαϊκά κριτήρια αλλά και με διαφορετικές σύγχρονες αναγνώσεις, ερμηνείες και εμπειρίες απο Έλληνες και ξένους σημαντικούς μουσικούς.
Μέσα απο την επαφή με διαφορετικά είδη μουσικής, με την διαφορετικότητα αλλά και την ενδεχόμενη ομοιότητα της μουσικής σύλληψης και της μουσικής έκφρασης θα επιδιωχθούν: συνομιλίες μεταξύ μουσικών και σύνολα που θα πειραματιστούν στην δημιουργία και στην εκτέλεση της μουσικής.
Στους χώρους των 'Μουσικών Δωματίων' όσοι γνωρίζουν κάποιο μουσικό όργανο θα έχουν την δυνατότητα να ασκούνται και να 'μελετούν' πάνω σε συνθέσεις η αποσπάσματα που θα δίδονται ή ακόμα να συνθέτουν και να παραλλάζουν μουσικά κείμενα με σκοπό να συνεισφέρουν στα εργαστήρια και να λάβουν μέρος στην τελική παρουσίαση.

Κατά τις ημέρες των εργαστηρίων οι συμμετέχοντες θα έρχονται σε επαφή με τους διοργανωτές/μουσικούς του εκάστοτε κύκλου και θα συμπράττουν.

Μέσω των συζητήσεων των αναγνώσεων, των ακουσμάτων και του διαδραστικού κλίματος οι συμμετέχοντες θα μοιράζονται εμπειρίες και ιδέες για την εκάστοτε θεματική. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα παρουσιάζουν οι διοργανωτές/μουσικοί μαζί μέ ορισμένους απο τους συμμετέχοντες με τη μορφή μιας καταληκτικής συναυλίας.