8 Φεβ 2017

Ομοιώματα ιστορικών ναυαγίων από τη Σάμο σε Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Πεκίνο

Μετά από αίτημα του Μουσείου Ηρακλειδών προς τον δήμο Σάμου να συμπεριληφθούν ομοιώματα ιστορικών ναυαγίων που φυλάσσονται στον Δήμο Σάμου, της Μασσαλίας και της Κερύνειας,στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017 για την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία στο Πεκίνο ,ο δήμος Σάμου απάντησε θετικά.

Η επιστολή του Δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου αναφέρει τα εξής :

"Αγαπητή κ. Νομικού,

Αγαπητέ κ. Καθηγητά,

είναι ιδιαίτερα σημαντικό το περιεχόμενο της επιστολής που λάβαμε την 19η Ιανουαρίου και φανερώνει τόσο την εξαιρετική εργασία που γίνεται στην Εταιρεία Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας όσο και την διάσταση του έργου του Μουσείου Ηρακλειδών.

Προφανώς και αποδεχόμαστε το δανεισμό των δύο εκθεμάτων (των ομοιωμάτων των ιστορικών ναυαγίων της Μασσαλίας και της Κερύνειας) που φυλάσσονται στον Δήμο με την προσδοκία και το στόχο να διαδοθεί το οικουμενικό μήνυμα του νησιού μας που είναι μεγάλο αποθετήριο πολιτισμού, ιστορίας και περιβάλλοντος. Η συνεργασία του Μουσείου Ηρακλειδών με το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας (ΜΕΤΚ), της αχανούς αυτής χώρας με τον σημαντικότατο αρχαίο πολιτισμό, αποτελεί μια ιδιαιτέρως συμβολισμού παρέμβαση στο έτος φιλίας Ελλάδας-Κίνας".