12 Φεβ 2017

Εκτός Επιδόματος Αλληλεγγύης πολλές πολύτεκνες οικογένειες

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς την Υπουργό Εργασίας σε συνέχεια επιστολής του του Συνδέσμου Πολυτέκνων Χίου για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς: Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής ΑλληλεγγύηςΘέμα: «Επιστολή του Συνδέσμου Πολυτέκνων Χίου για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης»
Αξιότιμη κ. Υπουργέ,
Σας προωθώ την επιστολή του Κεντρικού Συνδέσμου Πολυτέκνων Χίου προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Στην επιστολή καταγγέλλεται το γεγονός ότι πολύτεκνες οικογένειες αποκλείονται από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης. Αιτία για αυτό είναι η προσμέτρηση στο εισόδημα, του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τριτέκνων και Πολυτέκνων που έχει ως αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να βρίσκονται πάνω από το εισοδηματικό όριο για το ΚΕΑ.
Τα εν λόγω επιδόματα όμως δεν προσμετρούνται στο καθαρό, ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα βάσει του ν.4254/2014 και απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος.
Σας καλούμε να ανταποκριθείτε στην επιστολή του Συνδέσμου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και να μας κοινοποιήσετε την απάντησή σας.
Μετά τιμής
Νότης Μηταράκης