3 Φεβ 2017

Η Ικαρία ταξιδεύει στην Ιταλία

Η Ικαρία ταξιδεύει στην Ιταλία. Αρχής γενομένης από την πόλη της Γένοβας όπου στις 5 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Φίλων Ικαρίας της Γένοβας έχει προσκαλέσει τον κ. Ηλία Γιαννίρη ο οποίος θα κάνει την ιστορική ανθρωπογεωγραφική παρουσίαση του νησιού Ικαρίας. Θα ακολουθήσει η προβολή ενός μικρού βίντεο για τα μονοπάτια της Ικαρίας που ετοίμασαν οι άνθρωποι του συλλόγου και στην συνέχεια γεύμα, τραγούδι, γλέντι με ζωντανή μουσική.
Ο Σύλλογος Φίλων Ικαρίας στη Γένοβα υποστηρίζει εναλλακτικές δράσεις για την το νησί και έχει βοηθήσει πολλές φορές (και με αγορά εργαλείων) στο άνοιγμα των μονοπατιών της Ικαρίας.

Η δεύτερη επίσκεψη των Ικαριωτών θα γίνει στην Νάπολη όπου η Ελληνική Κοινότητα Νεαπόλεως και Καμπανίας και ο πολιτιστικός σύλλογος Festibàl Νapoli balla al centro, a Sud διοργανώνουν ένα διήμερο Ικαριώτικης μουσικής και χορών που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στο Ex Asilo Filangieri (vico Giuseppe Maffei, 4 – Napoli, κοντά στην εκκλησία του San Gregorio Armeno).


http://www.era-aegean.gr/