2 Φεβ 2017

Λαϊκή Συσπείρωσης Σάμου :Συμπαράσταση στο δήμαρχο Πάτρας

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΑΣ
Ομόφωνο Ψήφισμα συμπαράστασης στο δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη που δικάζεται στις 13 Φλεβάρη «για παράβαση καθήκοντος» επειδή αρνήθηκε την παραχώρηση διευκολύνσεων προβολής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στέλνει το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου.

Στο ψήφισμα που έφερε με πρότασή της η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζεται ότι: «το Δ.Σ δήμου Σάμου καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη επειδή δεν διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις δίνοντάς της χώρο να μπροστά στις βουλευτικές εκλογές του 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου». Υπογραμμίζεται ακόμη ότι «οι ευθύνες που βαραίνουν τη κυβέρνηση και τον διορισμένο απ’ αυτήν γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που επιτρέπουν τη συνέχιση αυτής της δίωξης, είναι πολύ μεγάλες» και καταλήγει: «Το δημοτικό Συμβούλιο Σάμου εκφράζει την αποφασιστικότητά του να μην επιτρέψει σε κανέναν να κατηγορεί δημάρχους επειδή δεν βάζουν πλάτη στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την εγκληματική της δράση που απορρέει από την εγκληματική ναζιστική της θεωρία».ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

o Την κατηγορηματική του απόφαση να διεκδικήσει την πρόσληψη μόνιμων πυροσβεστών για τη Σάμο, για την κάλυψη τουλάχιστον των θέσεων όσων θα αποσπαστούν για την κάλυψη του αεροδρομίου (38 άτομα) διακήρυξε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Σάμου μετά από παρέμβαση – πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ενημερώνοντας το σώμα οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ανέφεραν ότι υπάρχει Σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport Α.Ε, να στελεχωθούν οι υπηρεσίες πυρασφάλειας των 12 περιφερειακών αεροδρομίων, με προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη Σάμο όπου υπηρετούν 47 μόνιμοι πυροσβέστες, (32 στο Βαθύ και 15 στο Καρλόβασι), και 41 συμβασιούχοι, οι 38 από τους μόνιμους θα στελεχώσουν την υπηρεσία του αεροδρομίου και ήδη 14 άτομα βρίσκονται στην Αθήνα και εκπαιδεύονται. Αυτό σημαίνει ότι οι ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες θα αποψιλωθούν εντελώς με ότι αυτό σημαίνει για τη πυρασφάλεια του νησιού.

Υπογράμμισαν ακόμη ότι θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής οι οποίοι θα εξαναγκαστούν σε μετακινήσεις , αποσπάσεις κλπ, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μισθολογικών διαφοροποιήσεων.Υπενθύμισαν ότι το ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή προβάλλει τα αιτήματα των Πυροσβεστών και επισημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη, μετά την πρόσφατη απόφαση παραχώρησης προσωπικού για τη στελέχωση των περιφερειακών αεροδρομίων, η κυβέρνηση να αυξήσει τις πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού, που παραμένουν μειωμένες περίπου κατά 130 εκατ. στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις στο προσωπικό της Πυροσβεστικής, με σταθερές και μόνιμες σχέσεις για όλο το προσωπικό. Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, για να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των διαφορετικών σχέσεων στην υπηρεσία, με μόνιμους πυροσβέστες, με πενταετούς θητείας, και με εποχικούς πυροσβέστες.