21 Φεβ 2017

Ερώτηση Ν. Μηταράκη για προπληρωμένες κάρτες αντί συσσιτίου στους πρόσφυγες

Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταναστευτικής πολίτικης Γιάννη Μουζάλα από τον βουλευτή Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης . Αφορμή παλιότερες δηλώσεις του κ.Μουζάλα πως το πρόγραμμα μετρητών θα εφαρμοζόταν από το Μάρτιο στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ θα εξαιρούνταν τα νησιά ,ενώ κάτι τέτοιο δεν γίνεται, αφού έχουν  ήδη εφοδιαστεί οι προσφυγές και οι μετανάστες προπληρωμένες κάρτες.

Η ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ Νότη Μυταράκης .

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Θέμα: «Πρόγραμμα προσφοράς χρημάτων αντί συσσιτίου στους πρόσφυγες»

Το πρόγραμμα προσφοράς χρημάτων αντί συσσιτίου στους πρόσφυγες, αφορά σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον πληθυσμό των προσφύγων που βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα τεθεί δε σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Μάρτιο. Οι πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νησιά του Αιγαίου εξαιρούνται από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, προκειμένου να μην αποτελέσει αυτό κίνητρο για την εισροή νέων μεταναστών στα νησιά μας.

Ωστόσο παρατηρήθηκε ότι μετανάστες και πρόσφυγες στο νησί της Χίου εφοδιάστηκαν με πιστωτική κάρτα και κάνουν αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ των τραπεζών, γεγονός που αποτελεί διάψευση των λεγομένων και των δηλώσεων του ίδιου του υπουργού.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Πώς θα εφαρμοστεί ακριβώς το πρόγραμμα προσφοράς μετρητών αντί συσσιτίου στους πρόσφυγες;

2. Έχει αλλάξει ο σχεδιασμός του υπουργείου που εξαιρούσε τους πρόσφυγες των νησιών του Αιγαίου από αυτό;

Ο Ερωτών Βουλευτής



Νότης Μηταράκης