20 Φεβ 2017

Απολογισμός δράσεων τουρισμού της Αντιπεριφέρειας Σάμου

Δόθηκε στην δημοσιότητα ο απολογισμός της Αντιπεριφέρειας Σάμου που άφορα τις τουριστικές δράσεις της για τα έτη  2015-2016. Σήμερα το απόγευμα υπήρχε συναντηση για τον τουρισμό με φορείς του νησιού στην αίθουσα συσκέψεων της Αντιπεριφέρειας  όπου έγινε και η παρουσίαση των δράσεων αυτών,ενώ έγινε
και ενημέρωση για την   προετοιμασία της νέας τουριστικής χρονιάς .


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος έκανε εκτενείς αναφορές στις δράσεις τουριστικής προβολής του δήμου αλλά και στα σημαντικά έργα που βρίσκονται στο στάδιο των μελετών λίγο πριν την υλοποίησή τους ( ΞΕΝΙΑ, ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΤΑΜΙΟΥ) και που θα συμβάλλουν στην τουριστική αναβάθμιση του νησιού. 

Οι φορείς αφού αναφέρθηκαν στα προβλήματα που προκάλεσε το μεταναστευτικό κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την τουριστική αναβάθμιση του προϊόντος και δήλωσαν αισιόδοξοι για την νέα χρονιά λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει ενότητα μεταξύ των φορέων αλλά και των αρχών για επιτύχουν τον τελικό στόχο που είναι η Σάμος να κερδίσει και πάλι την θέση που κατείχε ως ένας από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς του Αιγαίου.

Η Αναστασία Μήλιου, Περιβαλλοντολόγος – εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», αναφέρθηκε στην ανάγκη προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της μοναδικότητας ύπαρξης ζώων όπως ο Χαμαιλέοντας, η μεσογειακή φώκια, το χρυσό τσακάλι, η φάλαινα φυσητήρας κ.α. Η συνεργασία με την Περιφέρεια και το «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» ήδη έχει αρχίσει και αναμένεται να αποδώσει άμεσα .
 Η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που δίνεται μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης θα είναι και φέτος η πρώτη προτεραιότητα όλων των φορέων αφού για τη χρονιά που πέρασε τα στοιχεία έδειξαν ότι η Σάμος κατείχε ιδιαίτερη θέση σε όλες τις σελίδες του διαδικτύου .

Μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν και που άμεσα πρόκειται να υλοποιηθούν είναι η δημιουργία μιας επιτροπής η οποία θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να προωθεί τις όποιες ενέργειες για την υλοποίηση του συνολικού σχεδιασμού.
http://www.era-aegean.gr

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2015- 2016h www.armoniaradio.gr by armoniaradio on Scribd