25 Φεβ 2017

VAKAKIS WINES.Η Αύρα του Αιγαίου

Η εταιρεία , με το διακριτικό τίτλο VAKAKIS WINES, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2011 κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες, όχι μόνο λόγω της μεσούσης οικονομικής κρίσης.Μέσα  σε εχθρικό περιβάλλον, η επιχείρηση μέχρι το 2013 δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο οίνων και από το 2013 μέχρι σήμερα στην οινοποίηση και την εμπορία Σαμιώτικων Οίνων.Παράγονται τρία (3) ξηρά κρασιά, δύο (2) ημίγλυκα και τρία (3) γλυκά. Στη προσεχή οινική περίοδο θα παραχθούν και τα πρώτα ημιαφρώδη.

Η απόφαση μας να ασχοληθούμε με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και να υποστούμε όλη αυτή τη ταλαιπωρία, οφειλόταν στη απόλυτη πίστη μας σα Σαμιώτες, ότι αυτός ο θησαυρός που υπάρχει στη Σάμο δεν αξιοποιούνταν όπως έπρεπε από ένα βραδυκίνητο οργανισμό όπως η Ένωση, με αποτέλεσμα το μέλλον του Σαμιώτικου αμπελώνα να τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση.

Η ανάδειξη λοιπόν του πραγματικά μοναδικού Σαμιώτικου αμπελώνα και των παραγόμενων από αυτόν προϊόντων του είναι το κύριο μέλημά μας, γιατί μόνο μέσω της ανάδειξής του και η εταιρεία μας θα έχει ευοίωνο μέλλον.

Πέραν τούτου η φιλοσοφία λειτουργίας της εταιρείας μας είναι η παραγωγή μικρού αριθμού υψηλής ποιότητας και αισθητικής φιαλών από σπάνιες τοπικές γηγενείς ποικιλίες. Με αυτό τον τρόπο φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε σιγά – σιγά ένα αναγνωρίσιμο προϊόν το οποίο να έχει το δικό του κοινό. Ταυτόχρονα φιλοδοξούν το κρασί της εταιρείας μας να γίνει ο πιο αναγνωρίσιμος ποιοτικός πρεσβευτής του Σαμιώτικου κρασιού στο εξωτερικό.

Ήδη εξάγουν σε Κίνα, Hong – Kong και Ελβετία, Γερμανία και Ολλανδία, ενώ υπάρχει στα άμεσα σχέδια μας η επέκταση μας σε καινούργιες αγορές.

Με βάση τη φιλοσοφία τους  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εταιρείας έναντι του ανταγωνισμού συνοψίζονται στην επιλογή σταφυλιών από τα καλύτερα terroir του νησιού, στην ανάδειξη τοπικών γηγενών ποικιλιών, στη μη ύπαρξη δανεισμού, στον έλεγχο του λειτουργικού κόστους και στην άμεση λήψη αποφάσεων.