3 Μαρ 2017

Ιστορικός περίπατος (στον Άγιο Ονούφριο),στο Μαυράτο Ικαρίας

Η Κ.Ο.Β Αγίου Κηρύκου του Κ.Κ.Ε στα πλαίσια των εκδηλώσεων των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματός μας, και των 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Σας προσκαλεί στον 2ο ιστορικό περίπατο που διοργανώνει την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Μαυράτο, στον Άγιο Ονούφριο όπου θα τοποθετηθεί τιμητική πλάκα. 
Συγκεκριμένα στις 14 Γενάρη του 1949 έγινε η 5η μάχη των ομάδων του Δ.Σ.Ε. στον Άγιο Ονούφριο, με νεκρό τον Μόσχο Μάζαρη και αιχμαλώτους τον Γεώργιο Τσερμέγκα και τον Παναγιώτη Σαμπλίδη, που εκτελέστηκαν αργότερα, ύστερα από απόφαση του στρατοδικείου της Σάμου.

Σημείο συνάντησης: 12 π.μ , στην αίθουσα της Οξέ. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από εκεί και έχει διάρκεια μισή ώρα.. 70 χρόνια μετά ο αγώνας του Δ.Σ.Ε εμπνέει, αλλά και ενοχλεί τον ταξικό αντίπαλο.
 
Η αστική τάξη και οι μηχανισμοί της έχουν εξαπολύσει τόνους λάσπης εναντίον του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, Καμιά συκοφαντική, αντικομμουνιστική και οπορτουνιστική επίθεση δεν μπορεί να σκιάσει τον αγώνα του ΚΚΕ, τον αγώνα του Δ.Σ.Ε, τη λεβεντιά και το ήθος του. Είναι χρέος μας να διαδοθεί περισσότερο η ιστορική αλήθεια. Οι νεότερες γενιές να γνωρίσουν τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. 

Η Ιστορία διδάσκει ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή κυβέρνηση, όποια ονομασία και αν έχει και οποιοδήποτε κόμμα και αν συμμετέχει σε αυτήν, εφόσον η πολιτική εξουσία, τα μέσα παραγωγής και όλος ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη βρίσκονται στα χέρια των καπιταλιστών, εφόσον η Ελλάδα συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. 

Το ΚΚΕ, έμπειρο και διδαγμένο, φιλοδοξεί και μπορεί να γίνει ο φάρος της νέας και νικηφόρας ταξικής αναμέτρησης για το σοσιαλισμό, που είναι αναγκαίος, επίκαιρος και ρεαλιστικός.