30 Μαρ 2017

Στοιχεία που σοκάρουν από την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη 29 Μαρτίου στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. Στην συνεδρίαση συζητήθηκε η αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου με τη μεταφορά έμπειρου προσωπικού στο αεροδρόμιο "Αρίσταρχος ο Σάμιος" .
Ο Πύραρχος Σάμου Παναγιώτης Κοτρίδης μιλώντας σήμερα στον «Αρμονία» τόνισε ότι έχουν φύγει από την υπηρεσία για το αεροδρόμιο Σάμου δέκα (10)μόνιμοι πυροσβέστες, επτά (7) πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και ένας (1)αξιωματικός .

Από το κλιμάκιο Καρλοβάσου έχουν αποχωρήσει για το αεροδρόμιο, τρεις(3) μόνιμοι πυροσβέστες και δυο (2)πενταετούς υποχρέωσης ,ενώ στην Ικαρία έχει φύγει και ο μοναδικός αξιωματικός που υπήρχε .

Παράλληλα ο Πύραρχος Παναγιώτης Κοτρίδης τόνισε, ότι μέχρι να γίνει η αντικατάσταση των ανώτερων αντρών στην υπηρεσία και μετά την διαβεβαίωση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου κ. Β. Καπέλιου ,αυτή τη στιγμή υπηρετούν δώδεκα (12) μόνιμοι πυροσβέστες, πέντε (5) πενταετούς θητείας και πέντε (5) πυροσβέστες που βρίσκονται σε γραφεία .

Ακούστε τι δήλωσε σήμερα στον Μάνο Στεφανάκη  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Παναγιώτης Κοτρίδης  για το θέμα  της  αποδυνάμωσης της υπηρεσίας .