26 Μαρ 2017

Προκλητική αδιαφορία στο Καρλόβασι

Οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης και οι διακοπές νερού δεν αποτελούν σίγουρα είδηση, ιδιαίτερα στην περιοχή του Καρλοβάσου, αφού έχουν γίνει πια καθημερινό θέμα διαμαρτυριών αρκετών συμπολιτών μας.Αυτή την φορά το πρόβλημα εντοπίζεται σε μια μεγάλη περιοχή κοντά στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κάτοικοι της οποίας εδώ και μια εβδομάδα απευθύνονται σε όλους τους υπεύθυνους φορείς, δίχως όμως μέχρι και σήμερα αποτέλεσμα .
Οι συμπολίτες μας υποστηρίζουν ότι οι αρχές και οι τοπικοί άρχοντες αδιαφορούν και τους έχουν εγκαταλείψει πλήρως.

Οι απαντήσεις που παίρνουν οι κάτοικοι είναι αντιφατικές, αφού οι υπεύθυνοι δηλώνουν αναρμόδιοι για να λύσουν το πρόβλημα. Οι καταναλωτές δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις, όπως να πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς, αλλά και δικαιώματα.

Η πρωτοφανής στέρηση του βασικού αγαθού του νερού για τόσες ημέρες, αποτελεί απαράδεκτο για την εποχή μας φαινόμενο και οδηγεί σε τριτοκοσμικές συνθήκες τα νοικοκυριά.

Οι δικαιολογίες για τις καιρικές συνθήκες, ή τις βρύσες που στάζουν και η μετάθεση των ευθυνών σε διάφορες υπηρεσίες , δεν μπορεί να αποτελούν σοβαρά επιχειρήματα.

Η επιχείρηση θα έπρεπε να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Οι κάτοικοι της περιοχής , πληρώνουν πανάκριβα ένα αγαθό που υπάρχει άφθονο στη φύση, γι’ αυτό απαιτούν από τη την τοπική κοινότητα να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, για συνεχή παροχή καλής ποιότητας νερού.