6 Μαρ 2017

Στην έκθεση Mediterranean Panorama ο Δήμος Σάμου

Στην έκθεση Mediterranean Panorama που αναμένεται να αποτελέσει την μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στη Σουηδία αλλά και μία από τις πλέον σημαντικές και δυναμικές στη Σκανδιναβική αγορά, θα συμμετάσχει ο Δήμος Σάμου.Αποτελεί τη μετεξέλιξη της GREKLAND PANORAMA κι είναι ένα άκρως επιτυχημένο εκθεσιακό μοντέλο για την προώθηση του τουρισμού, του πολιτισμού και της γαστρονομίας καθώς καταγράφει προσέλευση περισσότερων των 11.000 επισκεπτών.
Φέτος, έχει ως κεντρικό πυλώνα την Ελλάδα και υποστηρίζεται δυναμικά από όλους τους μεγάλους tour operators των Σκανδιναβικών χωρών. Τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και εκεί θα πραγματοποιηθεί το 1ο Συνέδριο της για την Μεσογειακή Διατροφή ως αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε προορισμού.

Με στόχο την ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων και την προώθησή τους στο καταναλωτικό κοινό αλλά και τους εισαγωγείς μεσογειακών προϊόντων στις Σκανδιναβικές χώρες, ο Δήμος Σάμου απευθύνει ευρεία και ανοιχτή ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε όλες τις επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα και μεταποίησης, να συμμετάσχουν με τα είδη τους στην αποστολή.

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων διοργανώνεται στις 18 και 19 Μαρτίου 2017 το Mediterranean Food Village στο οποίο θα αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα της Σάμου μέσω γευσιγνωσιών και άμεσης γνωριμίας με το κοινό, αλλά και με πρωτοποριακά food show και food taste για τους επισκέπτες της έκθεσης και τους επίσημους προσκεκλημένους.

Η παρουσία της Σάμου στην έκθεση αυτή αναμένεται να κερδίσει για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις αλλά και να προκαλέσει έντονο τουριστικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον.


Όσοι επιθυμούν να κάνουν γνωστά τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ Ευρωπαϊκό κοινό παρακαλούνται να επικοινωνήσουν ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 με το Γραφείο Δημάρχου (υπεύθυνη υπάλληλος Παπαδάμ Μαρία) στα τηλέφωνα 2273350140 & 2273350166 ώστε τα είδη να μεταφερθούν με ασφάλεια και εγκαίρως στη Σουηδική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται πως η έκθεση Mediterranean Panorama 2017 θα αναπτυχθεί σε χώρο 8.000 τ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο της Στοκχόλμης Stockholmsmässan και στα πλαίσια αυτού διοργανώνεται και Διεθνές Συνέδριο της FEE καθώς η φετινή χρονιά έχει κηρυχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως «Διεθνές Έτος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης»