9 Απρ 2017

Πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο στον Εύδηλο Ικαρίας

Εργαζόμενοι από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες, άνεργοι συμμετείχαν στο απογευματινό συλλαλητήριο στην πλατεία Ευδήλου στις 8.4.17, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Τοπ. Γραμματ. Π.Α.ΜΕ- Π.Α.Σ.ΕΒΕ- Ο.Γ.Ε- Π.Α.ΣΥ.
Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν τα σωματεία: Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας- Φούρνων, Ε.ΤΕ.ΔΕΗ Σάμου-Ικαρίας, Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Ικαρίας, Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων , Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας-Φούρνων καθώς και η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας ,με επικεφαλής τον Δήμαρχο του νησιού.

Εκ μέρους του Συλλόγου Μισθωτών Συνταξιούχων Ικαρίας χαιρέτισε ο Λευτέρης Φλυτζάνης αναφερόμενος στην προχτεσινή μαζική Γενική Συνέλευση των Συνταξιούχων στον Εύδηλο. Εκ μέρους της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας η Γιολάντα Σιαλμά ανάφερε ότι «δεν μας αρκεί η επιβίωση, θέλουμε ζωή που μας αξίζει, γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας».


Την κεντρική ομιλία έκανε ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου Αποστόλης Δημόπουλος όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «…Κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας… Ο πραγματικός τους στόχος είναι να ξεμπερδεύουν με τα δικαιώματα μας. Στα πλαίσια των ανταγωνισμών τους για το ποιος θα χάσει περισσότερα θέλουνε να γίνουμε πιο φτηνοί, να μας κλέψουν ακόμα περισσότερα από το πλούτο που παράγουμε. Δε θα διστάσουν να μας στείλουν ακόμα και στους πολέμους τους με σκοπό να ξεπεράσουν τη κρίση τους και να συνεχίζουν να τα κονομάνε…. 

Μπροστά στην Πρωτομαγιά, και για το επόμενο διάστημα, δυναμώνουμε την αντιιμπεριαλιστική μας δράση, την πάλη μας κατά του πολέμου και των πολεμικών εξοπλισμών, ενισχύουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη. Μόνο οι λαοί μπορούν να σταματήσουνε τον πόλεμο. Σύνθημά μας : «παλεύουμε με τους εργαζόμενους όλων των λαών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά»… Δεν υποχωρούμε! Ακόμη πιο μαχητικά, οργανωμένα και μαζικά μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς μας φορείς, ενημερώνουμε τους συναδέλφους στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές των νησιών μας. Ετοιμάζουμε τις δυνάμεις μας και το λαό για να αντιπαλέψει τα όσα ετοιμάζουν εις βάρος μας… Ετοιμαζόμαστε για μαζική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία».


Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν οι έως τώρα προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την φετινή Πρωτομαγιά, όπου : Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Αγίου Κηρύκου στις 12 το μεσημ., ενώ νωρίτερα στον Εύδηλο, στις 10.30 π.μ εκδήλωση φόρου τιμής στο Μνημείο των Εκτελεσμένων της Καισαριανής. Μετά το πέρας της συγκέντρωσης θα ακολουθήσει συνεστίαση του Συνδικάτου Οικοδόμων στην αίθουσα των Γλαρέδων, για την οικονομική του ενίσχυση.