10 Μαΐ 2017

Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΑΜΟΥ. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερό κόμμα?

"Επειδή έχουμε κουραστεί να ακούμε συνεχώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερό κόμμα, σύμφωνα πάντα με την οικονομική πολιτική και τα δύσκολα ομολογουμένως μέτρα που αναγκάζεται να πάρει ως κυβέρνηση, κάτω από την πίεση των δανειστών της χώρας. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε το θολό τοπίο και το δικαίωμα κάθε πολιτικού χώρου να αυτό-προσδιορίζεται. 

Καταρχάς μας χαροποίει το γεγονός ότι αναγνωρίζεται από τους περισσότερους ανεξαρτήτως ιδεολογικού χώρου, ότι η έγνοια για την ζωή των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων είναι ευθύνη και υποχρέωση της Αριστεράς, διότι είναι εκείνος ο πολιτικός χώρος που έχει τις ρίζες του στα λαϊκότερα στρώματα της κοινωνίας μας.

Τώρα όσο αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, για το εάν ή όχι είναι αριστερό κόμμα, πρέπει πρώτα να ορίσουμε τι είναι Αριστερά, τι Δεξιά, Τι συντηρητισμός, Τι κουμμουνισμός κτλ. Το κάθε κόμμα χαρακτηρίζετε από τις θέσεις του στα διάφορα κοινωνικό-πολιτικά θέματα μιας κοινωνίας και από εκεί καθορίζεται σε ποιο χώρο ανήκει ο κάθε πολιτικός φορέας.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας αριστερός πολυσυλλεκτικός χώρος, γιατί έχει συγκεκριμένες θέσεις σε θέματα όπως είναι : 

- Η ισότητα των δυο Φύλων 

- Τα δικαιώματα του παιδιού, της γυναίκας και του άνδρα

- Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων

- Οι θέσεις του για την θρησκεία

- Οι θέσεις του για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία

- Οι θέσεις του για τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες 

- Οι θέσεις του για την υγεία

- Οι θέσεις του για την παιδεία

- Οι θέσεις του για την οικονομία

- Τα δικαιώματα και η προστασία των ζώων

- Οι θέσεις του για την φύση και την προστασία του περιβάλλοντος

- Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα αριστερό δογματικό κόμμα…..

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνη η κυβέρνηση που από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας είναι υπό αυστηρή οικονομική και πολιτική εποπτεία από την ΕΕ και τους δανειστές της χώρας. Πήρε στις πλάτες της το βάρη φορτίο της χρεωκοπίας του 2009 της χώρας, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, οι οποίες πάνω από 40 χρόνια ασκούσαν την πολιτική τους μέχρι και το 2009 χωρίς καμία εποπτεία. Κύριο μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η τελειωτική διευθέτηση του χρέους της χώρας και ο αμέσως απεγκλωβισμός από κάθε εποπτεία. Τελειώνοντας θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε αυτά που λέγονται για τις υποσχέσεις που έδωσε και δεν κράτησε… 
Επειδή κάποιοι θέλουν να ξεχνούν να θυμίσω επιγραμματικά όλα όσα έγιναν τους βασανιστικούς μήνες της διαπραγμάτευσης, όπου μοναδικός σκοπός της Γερμανό-κρατούμενης, ακραία φιλελεύθερης Ευρώπης, ήταν η αποκαθήλωση του Τσίπρα και η αριστερή παρένθεση, ώστε να γυρίσουμε στα παλιό καθεστώς των Σαμαρό-Βενιζέλων, όπου όλοι κρατούσαμε το στομάχι μας, μαζί βεβαίως με όλο τον ελληνικό λαό. Μια διαπραγμάτευση που τα είχε όλα … και στα τελευταία: την καθυστέρηση καταβολής της Δόσης στο ΔΝΤ, τα capital controls, το ηρωικό δημοψήφισμα και τον εκβιασμό για αρπαγή των καταθέσεων των τραπεζών που έφερε την επώδυνη συμφωνία και το 3ο μνημόνιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα που μόλις υπήρξε διάσταση μεταξύ αυτών που υποσχέθηκε και αυτών που κατάφερε με την διαπραγμάτευση, έδωσε τον λόγο στο λαό-κάτι που δεν έχει προηγούμενο- ζήτησε και πήρε την λαϊκή εντολή να συνεχίσει, ξαναπήγε σε εκλογές το Σεπτέμβριο του 2015. Ήταν το μοναδικό κόμμα που είχε υπογράψει ένα μνημόνιο από την Αθήνα μέχρι τις Βρυξέλες και ζήτησε την επικύρωση του από τον Ελληνικό λαό δια μέσου των εκλογών. Ο Ελληνικός λαός το γνώριζε, τον στήριξε και μαζί θα τα καταφέρουμε"……


Υπεύθυνος Ενημέρωσης  Ν.Ε  ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΑΜΟΥ
ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ