24 Μαΐ 2017

Επιστολή προς τον δήμαρχο Σάμου απέστειλε το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου

Επιστολή προς τον δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο απέστειλε το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, με αίτημα να μπορούν να επισκέπτονται συχνότερα τα μέλη του σωματείου το καταφύγιο σκύλων. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει .
"Κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας (βλ. ΑΡ.ΠΡΩΤ. 8778-18/4/2017 και ΑΡ.ΠΡΩΤ. 8779-18/4/2017) θα θέλαμε να ζητήσουμε από την υπηρεσία σας την άδεια να επισκέπτονται τακτικά τα μέλη του σωματείου μας το καταφύγιο σκύλων. 

Τέτοιες επισκέψεις είναι εντελώς απαραίτητες για μια αποτελεσματική συνεργασίαμεταξύ του Δήμου και του Σωματείου μας στην επίλυση του φλέγοντος προβλήματος για τα αδέσποτα.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε σημαντικά στην περιποίησητων σκύλων, στην κοινωνικοποίηση τους, στην καταγραφή τους για υιοθεσίες,στην προετοιμασία μαζικών στειρώσεων και στην γνωμοδότηση των αδέσποτων για τυχόν επαναφορά τους στο φυσικό περιβάλλον.

Σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδος συνεργάζονται Δήμοι και φιλοζωικά σωματείαάψογα όσο αφορά την φροντίδα των κυνοκομείων. Θέλουμε να πιστεύουμεπως η Σάμος δεν πρόκειται να είναι η εξαίρεση του κανόνα.

Επίσης χρειάζονται οπωσδήποτε ώρες επισκέψεως του κοινού. Αυτό είναι χρήσιμο ώστε να βρεθούν ενδιαφερόμενοι για υιοθεσίες. Λίγες ώρες θα ήταν αρκετές όπωςσυμβαίνει και με άλλα καταφύγια.Πρέπει να αναφέρουμε ότι η κατάσταση του κυνοκομείου έχει βελτιωθεί αρκετά και θα αφήσει καλή εντύπωση στους επισκέπτες και ιδιαίτερα στους αλλοδαπούς. 

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε σύντομα στην αίτηση μας, επειδή πρέπει να γίνεται άμεσα μια προετοιμασία στο καταφύγιο για τις μαζικές στειρώσεις, που θα πραγματοποιήσει η ΕΔΚΕ στο τριήμερο του Άγιου Πνεύματος".


Με τιμή

Σάμος, 22/5/2017

Για το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου

Η Πρόεδρος, Huber-Thumianides BrigitteΗ γραμματέας, Μπαφούνη Μαργαρίτα Ελένη