24 Μαΐ 2017

Πορεία Ειρήνης

Το Σάββατο 27 Μάη θα πραγματοποιηθεί η Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει κάθε χρόνο η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης από το Παλαιόκαστρο στο Βαθύ. Η Πορεία θα ξεκινήσει στις 5:30’ το απόγευμα από την Πλατεία Παλαιοκάστρου, θα περάσει από το Κέντρο Κράτησης και Απέλασης Προσφύγων και θα τερματίσει στη Πλατεία Πυθαγόρα όπου θα γίνει συγκέντρωση. 

Στην πορεία θα συμμετέχουν και φέτος δεκάδες Τούρκοι αγωνιστές της Επιτροπής Ειρήνης Σμύρνης.

Παράλληλα φέτος διοργανώνεται και «Ειρηνοδρομία» (χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα), από το Πυθαγόρειο στο Βαθύ με τερματισμό στη Πλατεία Πυθαγόρα όπου θα έχει φτάσει και η Πορεία.


2) ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ
από το ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ στο ΒΑΘΥ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗΗ Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη στα πλαίσια της Πορείας Ειρήνης διοργανώνει την Ειρηνοδρομία , χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα στη μνήμη του μάρτυρα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη που δολοφονήθηκε για τη δράση του στις 22 Μάη 1963.

Οι δρομείς θα ξεκινήσουν στις 6:30’ το απόγευμα του Σαββάτου 27 Μάη από τη παραλία Πυθαγορείου στην αρχή του κεντρικού πεζόδρομου (ταξί).

Τους ειρηνοδρόμους θα υποδεχθούν στην Πλατεία Πυθαγόρα οι οδοιπόροι της Πορείας Ειρήνης.Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ειρηνοδρομία μπορούν να παίρνουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώνουν συμμετοχή, στα τηλέφωνα 6974639080 (Σάκης Νιώτης ) & 6976006671 (Πέτρος Σοφιανός).