26 Μαΐ 2017

Λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου Παγώνδα

Ο Ιούνιος φτάνει και το Καλοκαιράκι αρχίζει, που είναι μια ευκαιρία για επισκέψεις στα χωριά της Σάμου. Ο Παγώνδας είναι ένα χωριό που αξίζει να το επισκεφθούν ντόπιοι και ξένοι. Με μια βόλτα στον Παγώνδα, μπορείτε να απολαύσετε ότι επιθυμείτε στην όμορφη πλατεία του, αλλά και να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο.

Ένα μουσείο, που θα είναι για σας ένα ταξίδι στο παρελθόν, στην ζωή των παππούδων και γιαγιάδων, η οποία παρά την δυσκολία της είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Στο ίδιο χώρο μπορείτε να επισκεφθείτε και το Ιστορικό Μουσείο και να γνωρίσετε και λίγη από την πολιτική, αγωνιστική, κοινωνική και επιστημονική ιστορία του Παγώνδα. Και φέτος θα  λειτουργήσει , κατά την Τουριστική περίοδο, από Ιούνιο μέχρι και Σεπτέμβριο 2017, το «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ ΠΑΓΩΝΔΑ ΣΑΜΟΥ « Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Δ.Δ ΠΑΓΩΝΔΑ».

Λειτουργία Μουσείου:

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 10πμ -1μμ.

Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή 5.30μμ- 8.30μμ.

Η είσοδος θα είναι: Δωρεάν για τους Παγωνδιώτες, τα σχολεία και τα παιδιά μέχρι 12 χρόνων. 
Για τους άλλους επισκέπτες έναντι ενός μικρού αντιτίμου (3ε ) ενίσχυση για την λειτουργία, την συντήρηση και τον εμπλουτισμό του. Για ομάδες μεγαλύτερες των 20 ατόμων με ειδική έκπτωση. 

επίσης  συγχρόνως με την επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο, θα έχουν τη δυνατότητα οι επισκέπτες με το ίδιο αντίτιμο να επισκεφθούν και το Ιστορικό Μουσείο του Παγώνδα, το οποίο λειτουργεί στον ίδιο χώρο και έχουμε προσφερθεί να το ανοίγουμε σαν Σύλλογος, τις ίδιες ώρες λειτουργίας του Λαογραφικού.

Μέσα στο 2017 επισκέφθηκαν οργανωμένα το Λαογραφικό μας Μουσείο, το Δημοτικό Σχολείο Πυθαγορείου Σάμου και η Ομάδα ΟΓΕ Γυναικών Μαραθοκάμπου. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα το επισκεφθούν δύο ακόμα Δημοτικά Σχολεία.