30 Ιουν 2017

Η Allianz εξόπλισε το Παιδιατρικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

Η Allianz Ελλάδος ενώνοντας τις δυνάμεις της με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, ανέλαβε το κόστος του εξοπλισμού του Παιδιατρικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου στη Σάμο.

Τα ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας των παιδιών στη χώρα μας και είναι προτεραιότητα να εξοπλιστούν και να αναβαθμιστούν τα Κέντρα Υγείας και τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία, ειδικότερα στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου στη Σάμο, η ανάγκη αντικατάστασης του παλαιού, φθαρμένου και αναξιόπιστου ιατρικού εξοπλισμού είναι σήμερα περισσότερο αυξημένη από ποτέ. Η ετήσια κίνηση παιδιατρικών ασθενών του Κέντρου Υγείας φτάνει τα 3.500 περιστατικά, καθώς έχει επιφορτισθεί και με την ιατρική φροντίδα των παιδιών προσφύγων-μεταναστών που καταφθάνουν στο νησί τα τελευταία χρόνια.


Με την πραγματοποίηση της δωρεάς αυτής, η Allianz Ελλάδος βοηθά τα παιδιά της Σάμου, αλλά και όλα τα παιδιά που προσκομίζονται στο Κέντρο Υγείας κατά τους θερινούς μήνες και τις περιόδους αυξημένης μεταναστευτικής ροής προς τη χώρα μας.Για την υλοποίηση της δωρεάς η Allianz Ελλάδος συνεργάζεται με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και με το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, που έχει ως σκοπό τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στην Ελλάδα.


Το Ίδρυμα Μποδοσάκη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοινωφελή ιδρύματα της χώρας με μακρά πορεία ευθύνης και πολύπλευρη δράση. Με βαθιά γνώση των κοινωνικών αναγκών και προτεραιοτήτων καθώς και του χώρου των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, η ομάδα του Ιδρύματος Μποδοσάκη προτείνει προγράμματα και δράσεις με γνώμονα την επίτευξη του μεγαλύτερου κοινωνικού αντικτύπου και την παροχή λύσεων στα κοινωνικά προβλήματα.