14 Ιουλ 2017

Ξεκινά το πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

Ξεκινά το πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (κουζίνες, πλυντήρια, ψυγεία κλπ.) από τον δήμο Σάμου σε συνεργασία με το ΣΣΕΔ της «Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε.».

Κάθε μέρα, από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 10-12 π.μ. οι πολίτες που έχουν ογκώδεις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές προς απόρριψη, μπορούν να τηλεφωνούν στο 2273770763. Αρμόδιος υπάλληλος θα ενημερώνει για την ημέρα και τον τρόπο αποκομιδής της παλαιάς απορριπτόμενης ηλεκτρικής ή ηλεκτρονικής συσκευής.

Τα δημοτικά κτίρια Καρλοβασίων, Πυθαγορείου, Μαραθοκάμπου, Κοκκαρίου και στο Δημαρχιακό Μέγαρο έχουν ήδη τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι για την ανακύκλωση των μικρών ηλεκτρικών συσκευών και χάρτινα stand την ανακύκλωση λαμπτήρων.

Ογκώδη συσκευή νοείται αυτή της οποίας έστω η μία από τις τρεις διαστάσεις είναι μεγαλύτερη από 50 εκατοστά, όπως για παράδειγμα ένας ανεμιστήρας δαπέδου, μια κουζίνα, ένα ψυγείο, ένας φούρνος μικροκυμάτων κ.λπ.. με τις οθόνες που έχουν διάσταση πάνω από 100 τετραγωνικά εκατοστά να χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής.