7 Ιουλ 2017

Αστυνομικοί Υπάλληλοι Σάμου .Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες

Για την Φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 22.00 βράδυ της περασμένης Κυριακής 2 Ιουλίου στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου και συγκεκριμένα στα κρατητήρια απο μετανάστη ,αναφέρεται με επιστολή  στον διευθυντή της διεύθυνσης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου.
Η ένωση αναφέρει οτι οι ανησυχίες τους επαληθεύτηκαν ,ενώ παράλληλα το γεγονός ότι δεν θρήνησαν θύματα οφείλεται πέραν από τον επαγγελματισμό που επέδειξαν οι αστυνομικοί , αλλά και στον παράγοντα τύχη. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου δηλώνει οτι , θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να αποδοθούν η ευθύνες (πειθαρχικές, ποινικές) στους υπαίτιους όσο ψιλά και αν βρίσκονται για τα αδικήματα (έκθεσή, παράβαση καθήκοντος, κ.α.) που διαπράττουν σε βάρος των μελών τους.Αναλυτικά η επιστολή :

Σάμος, 07/07/2017
Κύριε Διευθυντά



Με το τελευταίο περιστατικό (εκδήλωση πυρκαγιάς) που έλαβε χώρα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος οι ανησυχίες μας επαληθεύτηκαν, ευτυχώς όμως όχι με το χειρότερο τρόπο. Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα οφείλεται πέραν από τον επαγγελματισμό που επέδειξαν οι Συνάδελφοί μας, αλλά και στον παράγοντα τύχη.

Ενώ από την πλευρά μας διερωτόμαστε:

πόσες φορές θα πρέπει να αναδείξουμε τα ήδη γνωστά υφιστάμενα προβλήματα των αστυνομικών υπηρεσιών;
Επαρκεί ένας Αστυνομικός (σκοπός) για την φύλαξη τόσων κρατουμένων;
Ποιος ευθύνεται για το ότι στα κρατητήρια στοιβάζετε σχεδόν τριπλάσιος αριθμός κρατουμένων από το προβλεπόμενο;
Γιατί τα κρατητήρια έχουν μετατραπεί σε φυλακές με μακροχρόνια παραμονή κρατουμένων πέρα από κάθε κανονισμό και νομιμότητα;
Πόσες φορές ακόμα οι Συνάδελφοι θα μπορέσουν σε αντίστοιχες δύσκολες καταστάσεις να ανταπεξέλθουν με ψυχραιμία, όταν η ψυχολογία τους από τα πολλαπλά καθημερνά προβλήματα είναι στο ναδίρ;
Πόσες φορές ακόμα η τύχη θα είναι ο μοναδικός σύμμαχός μας;

Κύριε Διευθυντά

Απαιτούμε να διορθωθεί άμεσα η επικρατούσα κατάσταση στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος για την προστασία της Υγιεινής και της Ασφάλειας των Αστυνομικών αλλά και των κρατουμένων. Ενώ σας διαβεβαιώνουμε ότι από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες (πειθαρχικές, ποινικές) στους υπαίτιους όσο ψιλά και αν βρίσκονται για τα αδικήματα (έκθεσή, παράβαση καθήκοντος, κ.α.) που διαπράττουν σε βάρος των μελών μας.


Για το Δ.Σ.


-Ο- -Ο-


Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας


ΤΣΙΟΥΡΗΣ Θωμάς ΝΑΝΟΣ Σπυρίδων