29 Ιουλ 2017

Ρεκόρ στις αφίξεις Τούρκων τουριστών

Ρεκόρ σπάει η χώρα μας στις αφίξεις Τούρκων τουριστών. Φέτος αναμένεται να έρθουν πάνω από 2 εκατομμύρια.Οι Τούρκοι χαλαρώνουν στις ξαπλώστρες της Μυκόνου, κάνουν τα μπάνια τους στην Θρακομακεδονική Ριβιέρα, απολαμβάνουν τις παραλίες της Σάμου.
Ήδη στο Καρλόβασι, μετά την ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Σιγατσικ, ο αριθμός τους διπλασιάστηκε.
Ίδια εικόνα και στη Μύκονο, η οποία φέτος κατακλύζεται από Τούρκους μεγιστάνες.
Φέτος, περιμένουμε για πρώτη φορά 2 εκατομμύρια Τούρκους επισκέπτες, δηλαδή σχεδόν 1 εκατομμύριο περισσότερους από πέρυσι. Μάλιστα, πρόκειται για την ελίτ της γείτονα χώρας, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία την Τράπεζας της Ελλάδος, δαπανούν αρκετά χρήματα για τη διανυκτέρευση τους. Χαρακτηριστικά, στην Αθήνα είναι πρώτοι με μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση 90,8 ευρώ, ακολουθούν οι Αμερικάνοι με 90 ευρώ, οι Αυστραλοί με 86 και οι Γάλλοι με 65 ευρώ.
Μεγάλη είναι η αύξηση των αφίξεων από Τουρκία και στη Θράκη, λόγω της εύκολης πρόσβασης. Αγαπημένος προορισμός τους είναι η Αλεξανδρούπολη.Ειδικά φέτος, το υπουργείο εξωτερικών ενίσχυσε το προσωπικό των ελληνικών προξενείων στην Τουρκία, ώστε να θεωρούνται πιο γρήγορα οι βίζες Σένγκεν για Ελλάδα.http://www.star.gr