14 Σεπ 2017

Ο Δήμος Σάμου θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Σάμου, φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας η οποία από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους. Πρόκειται για ένα θεσμό που αφορά τις ευπαθείς ομάδες με έμφαση στα ΑμεΑ, στους νέους και κυρίως στην Τρίτη Ηλικία.

Στα πλαίσια αυτά, το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ "ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ", θα συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό της εκδηλώσεως που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου και που αφορά την Τρίτη Ηλικία - μέλη των ΚΑΠΗ Σάμου και Καρλοβάσου.

Θα συμμετάσχουν οι χορωδίες των δύο(2) ΚΑΠΗ με παλιά τραγούδια- καντάδες. 
Προς επίτευξη του σκοπού αυτού θα διατεθεί λεωφορείο για την μεταφορά των μελών της Δομής ΚΑΠΗ Καρλοβάσου, και θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους εδέσματα, αναψυκτικά και γλυκό κρασί.