19 Σεπ 2017

Τρεις αποστολές ξένων δημοσιογράφων και εκπροσώπων tour operators θα φιλοξενήσει η Σάμος

Τρεις αποστολές ξένων δημοσιογράφων και εκπροσώπων tour operators θα φιλοξενήσει η Σάμος μέσα στον Σεπτέμβριο. Με τη συνεργασία του Δήμου Σάμου και του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού, στο νησί μας θα βρεθούν τις προσεχείς ημέρες, συνεργείο της δημοφιλέστατης ιταλικής ταξιδιωτικής εκπομπής Kilimangiaro, της RAI3, συνεργείο διάσημης εκπομπής γαστρονομίας από τη Νέα Ζηλανδία, καθώς και αντιπροσωπεία επιχειρηματιών του τουρισμού ,που επέλεξε ο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας-Ιρλανδίας για την πραγματοποίηση ταξιδιού εξοικείωσης σε Σάμο-Ικαρία και Λέρο.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία και με το γραφείο του ΕΟΤ Ιταλίας, στις 26 Σεπτεμβρίου θα φτάσει στη Σάμο η δημοσιογράφος Rita Di Francesco, με συνεργείο της RAI3. Θα παραμείνει στο νησί μέχρι τις 4 Οκτωβρίου και στη διάρκεια αυτών των ημερών θα πραγματοποιήσει γυρίσματα σε πολλά σημεία παραθεριστικού ενδιαφέροντος του νησιού (Βαθύ, Καλάμι, Κοκκάρι, Τσαμαδού, Λεμονάκια, Μανωλάτες, Καρλόβασι, Μαραθόκαμπο, Πύργο, Πυθαγόρειο και αλλού), στους αρχαιολογικούς χώρους του Ηραίου και του Ευπαλινείου Ορύγματος καθώς επίσης και στο νησί των Φούρνων.
Η εκπομπή Kilimangiaro έχει 1.000.000 τηλεθεατές στην Ιταλία και το αφιέρωμα στη Σάμο, που θα προβληθεί τους προσεχείς μήνες, θα έχει διάρκεια 10-15 λεπτών.

Επίσης, σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας-Ιρλανδίας και τη συνεισφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Sunvil Holidays, στο διάστημα 21 &24-28 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθούν στο νησί μας 16 εκπρόσωποι βρετανικών ΜΜΕ και στελεχών τουριστικών επιχειρήσεων. Τέλος, στις 22 Σεπτεμβρίου, θα βρεθεί στη Σάμο ο εξαιρετικά δημοφιλής σεφ και παρουσιαστής Simon Gault και συνεργείο της εταιρείας παραγωγής Blue Multimedia, για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ με τίτλο How we Eat και θέμα τη Μεσογειακή διατροφή σε σχέση με την υγεία και τη μακροζωία. 
Το συνεργείο θα επισκεφτεί τοποθεσίες της Σάμου και, στη συνέχεια της Ικαρίας και θα μιλήσει με ανθρώπους του τοπικού πληθυσμού κάθε ηλικίας που ακολουθούν την Μεσογειακή διατροφή και τον τρόπο ζωής. Στόχο έχει, επίσης, να αναδείξει την τοπική παραγωγή προϊόντων και βοτάνων και να μάθει όσο περισσότερα γίνεται σχετικά με την ελληνική και ειδικά την τοπική κουζίνα που προσφέρει τόσα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.