26 Οκτ 2017

Συνάντηση Πανσαμιακού Σωματείου ΑμεΑ ο Ίκαρος” με την “Ανατροπή”Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ανταλλαγής απόψεων, βασικά στελέχη της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” συναντήθηκαν με μέλη του ΔΣ του Πανσαμιακού Σωματείου ΑμεΑ και Φίλων “Νίκος Μένεγας – Ο Ίκαρος” την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017.


Από την πλευρά της δημοτικής παράταξης έγινε αναφορά στο πως ο δήμος θα μπορούσε να βοηθήσει το σωματείο, αλλά και τα ΑμεΑ. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία με το συγκεκριμένο σωματείο, αλλά και γενικά με τους φορείς που ασχολούνται με θέματα οικογένειας και ατόμων. Τα προβλήματα προσβασιμότητας στην καθημερινή ζωή είναι εμφανή και ο δήμος πρέπει να τα είχε επιλύσει μεθοδικά και στοχευόμενα. Χρειάζεται ασφαλή πρόσβαση σε κάθε δημόσιο κτίριο, αλλά και σε κάθε πόλη και κοινότητα.

Ο πρόεδρος, αλλά και τα μέλη του σωματείου ενημέρωσαν διεξοδικά τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα που υπάρχουν. Αναφέρθηκαν στα πολλά προβλήματα προσβασιμότητας, στην μη ύπαρξη πεζοδρομίων, αλλά και στη μη ύπαρξη θέσεων parking για ΑμεΑ. Επίσης, αναφέρθηκαν και στις προτάσεις που έχουν κάνουν προς τον δήμο, αλλά και στις κινήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν. Το Σωματείο ΑμεΑ και Φίλων “Νίκος Μένεγας – Ο Ίκαρος” προσπαθεί να κοιτάζει τα διάφορα θέματα συνολικά και να προτείνει ενέργειες και λύσεις για όλους τους κατοίκους.