19 Οκτ 2017

Ξεκλειδώνει η λειτουργία του Υβριδικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας στην Ικαρία

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης, υπέγραψε σειρά ρυθμίσεων με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα σε κατόχους Υβριδικών Σταθμών σε Μη Διασυνδεμένα Νησιά, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να συνάψουν σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, εξαιρώντας τους από τους περιορισμούς του άρθρου 21 του ν. 4414/2016. 

 Στην τροπολογία (1291/143 13.10.2017) που ψηφίστηκε εχθές στα πλαίσια του Ν/Σ: “ Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος” , εντάσσεται και η λειτουργία του Υβριδικού της Ικαρίας. Ξεκλειδώνει έτσι μια πολύ κρίσιμη πλευρά της λειτουργίας ενός μεγάλου έργου τόσο στην ενεργειακή διάσταση όσο και σε πρότυπη μηχανική, φιλική προς το περιβάλλον. 

 Η στενή και μακρά συνεργασία του βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, η προσήλωση της Διοίκησης της ΔΕΗ-Ανανεώσιμες και του διευθύνοντος σύμβουλου κ. Ηλία Μοναχολιά για την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του έργου στην Ικαρία, αλλά και η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και επιστημόνων, έχει ως αποτέλεσμα ακόμα μια σημαντική εξέλιξη για το νομό Σάμου και την ενεργειακή του επάρκεια με σύγχρονους ευρωπαϊκούς όρους.