27 Νοε 2017

H "Ανατροπή" για το 3ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου

Η δημοτική παράταξη "Ανατροπή", κατά το δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 30 Οκτωβρίου 2017, ήταν αντίθετη στην παραχώρηση τμήματος ιδιοκτησίας του 3ου Νηπιαγωγείου Καρλοβάσου σε ιδιώτη.

Όταν για το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο προτείνεται η προαγωγή του, με σχετικό έγγραφο από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου στις 3 Νοεμβρίου 2017, από διθέσιο σε τριθέσιο…

Όταν σε αυτό το νηπιαγωγείο λειτουργεί τμήμα ένταξης…

Όταν η συγκεκριμένη σχολική μονάδα έχει αυξανόμενο πληθυσμό και έχει ανάγκη επέκτασης των κτιριακών της εγκαταστάσεων…

Όταν ήδη υπάρχει στενότητα εξωτερικού χώρου, λόγω λειτουργίας του νηπιαγωγείου και του βρεφονηπιακού σταθμού στην ίδια περιοχή…

Όταν πάνω απ’ όλα πρέπει να προτάσσεται η ασφάλεια των μαθητών και όχι ιδιωτικά ή πολιτικά συμφέροντα…

… είναι αδιανόητο να παραχωρείται τμήμα του, αψηφώντας όλα τα παραπάνω και την κοινή λογική.

Η "Ανατροπή", έχοντας γνώμονα το συμφέρον της μαθητικής κοινότητας και της πολιτείας, είναι στο πλευρό και συμφωνεί με την διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Καρλοβάσου. 

Η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να επανεξεταστεί και πρέπει να συζητηθεί το εν λόγω θέμα στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο. Ενημερωτικά, έχει ήδη σταλθεί έγγραφο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων από τις 21 Νοεμβρίου στον Δήμο Σάμου, αλλά δυστυχώς δεν έχει συμπεριληφθεί το εν λόγω θέμα στην ημερήσια διάταξη.