7 Δεκ 2017

Η φράση «καίτε τα νησιά σας» ήταν ο λόγος της αποχώρησης του δημάρχου Σάμου από το γραφείο του Υπουργού

Η φράση «καίτε τα νησιά σας» ήταν ο λόγος της αποχώρησης του δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου,φανερά ενοχλημένος, από τη συνάντηση των δημάρχων του Βορείου Αιγαίου, με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Μιχάλη Αγγελόπουλου στο Ράδιο Αρμονία, η ενόχλησή του προήλθε από δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, με τις οποίες επέρριψε ευθύνες στους δημάρχους για την πολιτική που ασκούν στο προσφυγικό.

Ο δήμαρχος Σάμου δήλωσε μεταξύ άλλων για το περιστατικό: «ενώ η συζήτηση γινόταν χωρίς βέβαια να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και κάποιο προσδοκώμενο τέλος, ξαφνικά γύρισε και είπε (ο υπουργός) ότι με την πολιτική που ακολουθείτε,καίτε τα νησιά σας.

Η δογματική και βαθύτατα μη δημοκρατική αυτή τοποθέτηση,ότι είναι αυτός που κατέχει την υπέρτατη αλήθεια και είναι ο μόνος που γνωρίζει το μεταναστευτικό όπως μας είπε,προφανώς σε αυτό, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συζήτησης με τον υπουργό.Ήταν μονόδρομος η αποχώρηση μου».

Σχετικά με την αποχώρηση του κ. Αγγελόπουλου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολίασε ότι «και εμένα με ενόχλησαν άλλες δηλώσεις, αλλά δεν έφυγα».