22 Φεβ 2018

Συμμετοχή του δήμου Σάμου σε τουριστικές εκθέσεις

Στην έκθεση «IFT Beligrade 2018» που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου, συμμετέχει ο Δήμος Σάμου, σε συνέχεια των τουριστικών δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για το 2018.

Πρόκειται, για μία Διεθνή Έκθεση που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Σερβία και στα Βαλκάνια, συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο αριθμό πρακτόρων βαλκανικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Οι εκθέτες που λαμβάνουν μέρος ανέρχονται στους 1.100 από 56 χώρες ενώ ο αριθμός επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τους 60.000.

Η συμμετοχή σε αυτή την έκθεση είναι μεγάλης σημασίας για το νησί μας, καθώς πρόκειται για μία τουριστική αγορά που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον το τελευταίο χρονικό διάστημα, γεγονός που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία που αναφέρουν την επίσκεψη ενός εκατομμύριου Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα για το έτος 2017.

Με στόχο λοιπόν την ενίσχυση της Σάμου με τουριστικές ροές και από άλλες χώρες της Ευρώπης, ο Δήμος συμμετέχει στο περιπτέρο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με τουριστικό υλικό που προβάλει την περιβαλλοντολογική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας.

Παράλληλα ο Δήμος Σάμου, θα παρευρεθεί και στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Ρουμανίας TTR, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της χώρας με συμμετοχές από ολόκληρη την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

Αποτελεί σημαντικό γεγονός καθώς είναι μία συνάντηση επαγγελματιών τουρισμού από όλους τους κλάδους και από όλες τις χώρες, που προσφέρει ευκαιρίες σημαντικών επαφών, συνάψεις συμφωνιών και τουριστικής διαφήμισης.

Ο Δήμος Σάμου υποστηρίζει το περίπτερο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τουριστικό υλικό και πλήθος τοπικών προϊόντων. Σκοπός της συμμετοχής είναι η προσέλκυση τουριστών από τη Ρουμανία, χώρα η οποία το 2017 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία σημείωσε αύξηση κρατήσεων στην Ελλάδα κατά 8%.

Η προσπάθεια του Δήμου για επαφές τόσο με χώρες που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικές αγορές για το νησί, όσο και με χώρες οι οποίες τα τελευταία χρόνια κάνουν την παρουσία τους αισθητή με έναν αξιόλογο αριθμό επισκεπτών, συνεχίζεται και στόχο έχει την κατοχύρωση της θέσης του νησιού, ως προορισμό υψηλής αξίας.