11 Μαρ 2018

Αστυνομική διεύθυνση Σάμου: Όχι στη παθητική και ενεργητική κακοποίηση των ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα, που διοργανώθηκε από το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου σε συνεργασία με την Αστυνομική διεύθυνση Σάμου με θέμα «Παθητική και Ενεργητική Κακοποίηση των Ζώων» στην Αίθουσα του ξενοδοχείου «Αιολίς»,το απόγευμα του Σαββάτου (10/3).


Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων και την ισχύουσα ελληνική Νομοθεσία.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου κ. Δημήτρης Μαϊστρέλης, η πρόεδρος του φιλοζωικού Σωματείου Σάμου κ. Brigitte Huber-Thumianides και ο Τομεάρχης σε περιστατικά κακοποιήσεων και καταγγελιών του Σωματείου κ. Ευάγγελος Καλογερής.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Λιμενάρχη Σάμου κ. Νίκος Κωνσταντέλλης, ο Διευθυντής Τοπικής Ανάπτυξης Δήμου Σάμου κ. Σταμάτης Τσολακάκης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανατροπή» κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αστυνόμος Β΄. κ. Δημήτριος  Λούκος, Διοικητής Α.Τ. Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Ο κ. Λούκος, ανάλυσε διεξοδικά τα θέματα που αφορούν, την ενεργητική και παθητική κακοποίηση των ζώων αλλά και την νομοθεσία που προστατεύει τα ζώα .
Επίσης, έδωσε οδηγίες με ποιο τρόπο μπορεί να γίνουν οι καταγγελίες στις Αρχές, σχετικά με την κακοποίηση των ζώων, απο τους ιδιοκτήτες τους. Ο Αστυνόμος Β΄αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις των κηδεμόνων ζώων, ενώ παράλληλα εξήγησε πως γίνεται η μεταφορά ζώων συντροφιάς με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Τέλος, παρουσίασε τις ενέργειες των Αρμόδιων Υπηρεσιών αναφορικά, με την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Ο κ. Δημήτριος Λούκος, τόνισε οτι αστυνομία οφείλει να δείχνει καθημερινά το κοινωνικό της πρόσωπο. Στο πλαίσιο αυτό, προστατεύει τα ζώα από την κακομεταχείριση, οδηγεί τους δράστες στη δικαιοσύνη και φροντίζει, σε συνεργασία με τους δήμους και τις Φιλοζωικές Οργανώσεις, ώστε τα αδέσποτα ζώα να βρίσκουν στέγη.
Υπήρξε διάλογος με το κοινό.
Η ημερίδα θα επαναληφθεί αύριο Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στις 19.00’ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου στην πλατεία του Καρλοβάσου