14 Μαΐ 2018

Ημέρα Σταδιοδρομίας απο τα φροντιστήρια Πουκαμισάς Σάμος

Τα φροντιστήρια «Πουκαμισάς» Σάμος σε συνεργασία με την «Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας» πραγματοποίησαν  την ανοιχτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού με θέμα:«Αναλυτική παρουσίαση των Πανεπιστημίων - ΤΕΙ και η σύνδεσή τους με την Αγορά Εργασίας»
Η εκδήλωση έγινε στο κατάμεστο απο κόσμο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και απευθύνθηκε σε μαθητές Λυκείου, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς της Β’βάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούσαν περαιτέρω ενημέρωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών τους.Ο Δντης Σπουδών των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» Σάμος, άνοιξε την εκδήλωση και ενημέρωσε, σε μια αναλυτική παρουσίαση, το τι πρέπει να κάνουν ο υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων πριν και και κατά την διάρκεια αυτών. 
Στη συνεχεία τον λόγο πήρε ο κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης ο κ. Νίκος Παυλάκος, ο οποίος είναι Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και συγγραφέας του βιβλίου "Πάμε...Πανεπιστήμιο 2018".
Ο ίδιος ,ανέλυσε με κατανοητό τρόπο τις θεματικές ενότητες:
  • Το Νέο Λύκειο
  • Διάρθρωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Γενικού Λυκείου
  • Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γενικού Λυκείου
  • Επιλογή σχολής
  • Ανάλυση προγράμματος σπουδών των σχολών
  • Τάσεις της αγοράς εργασίας
  • Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων
  • Συγκρίσεις Τμημάτων
  • Εναλλακτικές Καριέρες
Ο εισηγητής απάντησε  σε ερωτήματα και έλυσε απορίες του κοινού με την ολοκλήρωση της εισήγησή του.
Ο κ. Νίκος Παυλάκος, είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας των συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού της Orientum και επιβλέπει την κατασκευή και προσαρμογή των ψυχομετρικών εργαλείων που κατασκευάζει η εταιρεία, σε συνεργασία με τους εκάστοτε επιστημονικούς υπευθύνους των τεστ. Ανά διαστήματα, σχεδιάζει και επιβλέπει την υλοποίηση διαφόρων project που υλοποιεί η εταιρεία του, σε συνεργασία με εταιρείες ή άλλους οργανισμούς, σε θέματα σχετικά με δεξιότητες στην αγορά εργασίας, με επιλογή προσωπικού, με ανάπτυξη τεχνικών εκπαίδευσης και βελτίωσης εργατικού δυναμικού, με επιλογή προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών, με έρευνες κ.α. Τέλος, στην καθημερινότητά του ασχολείται με την διοίκηση της εταιρείας.
Είναι μέλος στον Σύλλογο Ελλήνων Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Σ.Ε.Π.) και στην Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.) και τα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα κινούνται γύρω από τη συγγραφή βιβλίων, την ψυχομετρία, τον σχεδιασμό ερευνών και την ανάλυση δεδομένων.