7 Μαΐ 2018

Επίσκεψη στην κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου

Επίσκεψη στην κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτική» την Παρασκευή 4 Μαΐου. Στα γραφεία της τοπικής κοινότητας δημοτικοί σύμβουλοι και φίλοι της παράταξης ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο Χατζηιωάννου Πυθαγόρα και άλλα μέλη για τα διάφορα προβλήματα της κοινότητας. Συναντήσεις έγιναν και με κατοίκους του χωριού.

Το αλιευτικό καταφύγιο παραμένει αναξιοποίητο αν και σε κομβικό σημείο χρήζει επέκτασης, συντήρησης και νομιμοποίησης.

Πάγιο εξακολουθεί να παραμένει το αίτημα προστασίας της παραλιακής ζώνης του χωριού από τις κακοκαιρίες. Τίποτα δεν έχει γίνει έως τώρα. Αγωνία εκφράστηκε για το πρόβλημα νομιμοποίησης της παραλιακής που παραμένει άλυτο.

Ανενεργό παραμένει και κτίριο του Δήμου στα Πλατανάκια που παρά τις όποιες υποσχέσεις και προς την παράταξη μας παραμένει εντελώς αναξιοποίητο από την δημοτική αρχή ενώ θα μπορούσε να προσφέρει τα μάλα στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Απορίας άξιο είναι γιατί έχει απενταχτεί το έργο διαπλάτυνσης και βελτίωσης της γέφυρας επί του εθνικής οδού στα Πλατανάκια έργο που είναι πολύ σημαντικό για την εξάλειψη ατυχημάτων στο σημείο.

Πολλά παράπονα εκφράστηκαν και για τις συνεχείς ζημιές, σε μηνιαία βάση, του δικτύου ύδρευσης Πλατανάκια-Πρινιάς. Χρειάζεται άμεση αποκατάσταση από τον Δήμο. Προβλήματα αναφέρθηκαν σε ότι αφορά το δίκτυο αποχέτευσης το οποίο χρειάζεται άμεση απόφραξη καθώς η ροή προς τον βιολογικό έχει προβλήματα.

Η αγροτική οδοποιία παραμένει σε κακή κατάσταση και ο Δήμος δεν έχει κάνει τίποτα επ’ αυτού. Καθαρισμό και στρώσιμο χρειάζεται και η παραλία.

Το περιφερειακό ιατρείο χρειάζεται να καθαρίζεται από τον Δήμο και όχι από εθελοντές κατοίκους