9 Ιουν 2018

Καθησυχαστικός για τα κρούσματα φυματίωσης ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου
Για πρώτη φόρα μετά το σάλο που προκλήθηκε με τα πρόσφατα κρούσματα φυματίωσης στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου, στο Ράδιο Αρμονία και στην Σταματία Ράπτη μίλησε αποκλειστικά ο διοικητής του ιδρύματος κ. Λάζαρος Θεόφιλος. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου υποστηρίζοντας ότι κλήθηκαν να διαχειριστούν μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τα δεδομένα του Νοσοκομείου.


Ο κ. Λάζαρος Θεόφιλος τόνισε ότι όλο το προσωπικό έχει ελεγχθεί και έχουν παρθεί τα ενδεδειγμένα μέτρα για το προσωπικό, των ασθενών αλλά και των επισκεπτών, με την καθοδήγηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο διοικητής του Νοσοκομείο Σάμου έκανε λόγο και στα πρόσφατα κρούσματα φυματίωσης ,αναφέροντας ότι 2 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σωτηρία όπου και νοσηλεύονται.

Αυτή την ώρα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, στο Νοσοκομείο Σάμου, νοσηλεύονται ένας άνδρας όπου έχει επιβεβαιωθεί ότι νοσεί και άλλα 14 ύποπτα περιστατικά. Συνολικά 14 άνδρες και μια γυναίκα. Όλοι αλλοδαποί.

Χθες στο υπουργείο υγείας έγινε ευρεία σύσκεψη για το θέμα του Νοσοκομείου Σάμου, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε και ενημέρωση του διοικητή την Παρασκευή (9/6) προς τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ .Νίκο Κατρακάζο και τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο.
Παράλληλα από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Σάμου. Τέλος ο κ. Θεόφιλος ζήτησε να υπάρξει ψυχραιμία.