28 Ιουν 2018

Η"Ανατροπή" στα Κοντακαίικα

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου, η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Κοντακαιίκων. Στα Κοντακαίικα διαμένουν 1000 περίπου μόνιμοι κάτοικοι και είναι το μεγαλύτερο χωριό στην ευρύτερη περιοχή, μετά το Καρλόβασι. Είναι μια αναπτυσσόμενη πληθυσμιακά κοινότητα, όπου σε αυτή ανήκει ο μεγάλος οικισμός του Α. Δημητρίου.

Κατά την επίσκεψη στο χωριό, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, συνομίλησε με τους κατοίκους. Αναλύθηκαν πολλά θέματα, σχετικά με την μελλοντική ανάπτυξη των κοινοτήτων.

 Οι προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" για την συγκεκριμένη κοινότητα, οι οποίες θα συνδράμουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων είναι οι εξής:

1.      Βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου στα Κάτω Καλύβια, από Προφήτη Ηλία μέχρι νεκροταφείο (ασφαλτόστρωση και μελέτη διαπλάτυνσης) και τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση διάφορων παρακλαδιών του, αλλά και από νεκροταφείο έως περιφερειακό Υδρούσσας.

2.      Διαμόρφωση και αξιοποίηση του οικισμού Α. Δημητρίου, ιδιαίτερα στον κόμβο προς Κοντακαίικα (δημιουργία χώρου στάθμευσης κτλ.).

3.      Διαμόρφωση των ήδη υπαρχόντων χώρων στάθμευσης μέσα στο χωριό (διαγράμμιση, φωταγώγηση, προστατευτικά κάγκελα, τσιμεντόστρωση).