7 Αυγ 2018

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι της Τρίτης (7/8),κάτω από το ιστορικό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία (Λάκκα) στο Καρλόβασι..Μέχρι αυτή την στιγμή έχουμε συνεχείς ρίψεις νερού από το ελικόπτερο και απο τα 2 καναντέρ. Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έφτασε στο σημείο, με 20 πυροσβέστες και με επτά οχήματα, με τον διοικητή,τον υποδιοικητή της Π.Υ Σάμου αλλά
και τον Κλιμακάρχη του Π.Κ. Καρλοβασίου, να συντονίζουν το έργο των πυροσβεστών και εθελοντών.


Στο τόπο της πυρκαγιάς και ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση κινητοποίηση και τον συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων.

Το σύστημα μας είπε χαρακτηριστικά δούλεψε άριστα και άμεσα, ενώ παράλληλα εξήρε την παραμονή των πυροσβεστικών αεροσκαφών στο νησί μας, καθώς και του ελικοπτέρου, το οποίο έφτασε νωρίτερα στο νησί μας από κάθε άλλη προηγούμενη χρονιά.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς ,από το τμήμα πολιτικής προστασίας του δήμου Σάμου, ήταν ο υπεύθυνος και εθελοντής ο ίδιος, κ. Πάρης Παπαγεωργίου ,όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του όπου απαιτούνταν. Ο δήμος Σάμου με ανακοίνωση του αναφέρει:

"Ο δήμος Σάμου θα ήθελε να ευχαριστήσει την πυροσβεστική Υπηρεσία και τους εθελοντές πυροσβέστες για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά στη περιοχή του Καρλοβάσου. Το αποτέλεσμα των ενεργειών τους ήταν να κατασταλεί η φωτιά και εν τέλει να σβήσει χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα υλικές ζημιές καθώς και καμία απειλή ανθρώπινης ζωής.

Η συντονισμένη αντίδραση των δυνάμεων του τόπου αποδεικνύει την οργάνωση και ουσιαστική αντίδραση αυτών μπροστά σε ένα ενδεχόμενο κίνδυνο.

Ένα μεγάλο μπράβο στους συνανθρώπους μας που πάντα βοηθούν στην διαφύλαξη του νησιού και των πολιτών του".

Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης ο τοπικός σύμβουλος Καρλοβάσου κ. Μανόλης Νικολού και ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Καρλοβάσου κ. Ανδρέας Βούβουνας, ενώ αργότερα έφτασε στην περιοχή και ο Αντιδήμαρχος Καρλοβάσου κ. Αναστάσιος Καλατζης.Αξίζουν συγχαρητήρια στους πυροσβέστες, τους εποχικούς πυροσβέστες, τα πληρώματα των εναέριων μέσων και το προσωπικό της τεχνικής βάσης στο αεροδρόμιο της Σάμου και βέβαια  στους αφανείς ήρωες του νησιού μας, τους εθελοντές μας.
Σταματία Ράπτη