25 Σεπ 2018

Ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου η τέταρτη συμμετοχή του Δήμου Σάμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με την συμμετοχή ομάδων, συλλόγων και εθελοντών του νησιού. Στόχος της Εβδομάδας
Κινητικότητας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή χιλιάδων πόλεων από όλη την Ευρώπη είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών γύρω από θέματα βιώσιμης κινητικότητας, σωματικής άσκησης και προώθησης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης εντός του αστικού ιστού. Το φετινό θέμα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι» αποτυπώνει την ανάγκη να υιοθετήσουμε τρόπους μετακίνησης όπως το ποδήλατο, η δημοτική συγκοινωνία και το περπάτημα.
Στα πλαίσια των δράσεων πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις για σειρά ζητημάτων όπως το «Ασφαλώς Ποδηλατώ» από το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς», ένα βιωματικό πρόγραμμα, στο οποίο ενημερώθηκαν περί τους 200 μαθητές των δημοτικών μας σχολείων για την προστασία του περιβάλλοντος, την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, την οδική ασφάλεια κ.ά.
Προσδοκούμε και διεκδικούμε με τις δράσεις μας αυτές μία από τις υψηλότερες θέσεις στη κατάταξη ανάμεσα στους χιλιάδες ευρωπαϊκούς Δήμους που συμμετείχαν σε αυτή τη διοργάνωση. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν στις δράσεις με πρωτότυπες ιδέες και πρωτοβουλίες και καταθέτοντας κόπο, χρόνο και ψυχή! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο του 2019!