14 Σεπ 2018

Υπογράφηκε η σύμβαση για την Αναβάθμιση-Αποκατάσταση της Πλατείας Πυθαγόρα

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Αναβάθμιση – Αποκατάσταση Πλατείας Πυθαγόρα» , έργο προϋπολογισμού 93.707,97 €.
Το έργο αυτό εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα « Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» , μετά την εκπόνηση σχετικής μελέτης από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμου.

Η προβλεπόμενη αναβάθμιση της πλατείας Πυθαγόρα αφορά την κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού, που θα περιλαμβάνει ψηλά φωτιστικά σώματα για να μπορεί ο φωτισμός να διαχέεται σε όλη την πλατεία προσδίδοντάς της φωτεινότερο όψη. Τον υπάρχοντα φωτισμό θα ενισχύσει επίσης η τοποθέτηση σειράς φωτιστικών στο παράπλευρο δρόμο της πλατείας που οδηγεί στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Ταυτόχρονα, στην κατασκευή του έργου προβλέπεται η διενέργεια οικοδομικών εργασιών με σκοπό την αποκατάσταση των μαρμάρινων πλακών, όπου αυτό θεωρείται απαραίτητο.

Προβλέπεται ακόμη η φύτευση δέντρων, με σκοπό την δημιουργία μιας πιο «πράσινης» πλατείας, σε σχέση με τα προηγούμενα χρονιά.

Η υλοποίηση του έργου αυτού από τον Δήμο Σάμου, έχει ως σκοπό να αναμορφώσει μία από τις πιο ιστορικές τοποθεσίες της πόλης, που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους συμπολίτες μας