22 Οκτ 2018

26 παραδοσιακά σκάφη στο λιμάνι της Σάμου

26 παραδοσιακά,ξύλινα σκάφη κατέπλευσαν από το μεσημέρι του Σαββάτου 20/10 στο λιμάνι της Σάμου με 220 άτομα πλήρωμα.


Οι Ιστιοπλοϊκοί αγώνες Bodrum Cup,ξεκίνησαν πριν απο εβδομάδα απο την Κωνσταντινούπολη, με τερματικό σταθμό την Αλικαρνασσό.
Στο πλαίσιο της καθόδου από την Κωνσταντινούπολη τα 26 σκάφη προσέγγισαν τη Λέσβο και τη Χίο, ενώ σήμερα θα διανυκτερεύσουν στο νησί μας και θα αναχωρήσουν νωρίς το πρωί της Κυριακής για τη Λέρο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος ,υποδέχτηκε τα πληρώματα και δήλωσε σχετικά : “Με χαρά αποδεχτήκαμε ως Περιφερειακή Ενότητα Σάμου να αναλάβουμε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (Επιμελητήριο Λιμενικό Ταμείο, Ναυτικό Όμιλο Σάμου, Εμπορικό Σύλλογο και Σύλλογο Εστίασης ) την εξυπηρέτηση και υποδοχή της διοργάνωσης που σημειωτέον πρώτη φορά προσεγγίζει το νησί μας.
Θεωρούμε ότι η προσπάθεια για την αύξηση των προσεγγίσεων τουριστικών σκαφών στα λιμάνια της Ενότητάς μας και κατ’ επέκταση η περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική μας οικονομία”.
Στην υποδοχή των σκαφών παραβρέθηκε και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης ,Γιώργος Κυριαζής ,ο Προεδρεύων του Λιμενικού Ταμείου, Δημήτρης Καραγιάννης και ο Δημοτικός Σύμβουλος ,πρώην πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου, Ελισσαίος Μαυρατζώτης.