23 Οκτ 2018

Εκδήλωση του ΚΚΕ για την Υγεία

Πλούσια σε συζήτηση και προβληματισμό ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Υγείας το Σάββατο 20 Οκτώβρη. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν “μπορεί η υγεία να μετριέται με κέρδη και ζημιές; η πρόταση του ΚΚΕ για την υγεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών”.


Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Σταμάτη Φιλιππή, μέλους του Τομεακού Γραφείου τη Τ.Ε. Σάμου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Νάνος, Υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της Κ.Ε.
Στην ομιλία στάθηκε στα καυτά προβλήματα της υγείας όπως αυτά εκφράζονται στη ζωή των εργαζομένων και όλου του λαού. Με εύστοχα παραδείγματα και από ιστορικά ντοκουμέντα ανέδειξε την τεράστια αντίθεση του καπιταλισμού ο οποίος διαχρονικά αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα με σοβαρές συνέπειες στη ζωή του λαού από τη μια, και την ανωτερότητα του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, από την άλλη, όπου η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό υψηλής προτεραιότητας. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην πρόταση του ΚΚΕ για την υγεία και ιδιαίτερα στο θέμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και κάλεσε το λαό να συστρατευθεί με το ΚΚΕ, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ηρωικής πορείας και δράσης. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και το ραντεβού ανανεώθηκε στους καθημερινούς αγώνες για υγεία πρόνοια με βάση τις λαϊκές ανάγκες.