2 Ιαν 2019

Ο Δήμος Σάμου και Περιφερειακή Ενότητα έκοψαν τις Πρωτοχρονιάτικες πίτες τους

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η κατά σάρκα περιτομή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας του Μεγάλου και η έλευση του νέου έτους στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στη πόλη της Σάμου
, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου  κ.κ Ευσέβιου , παρουσία πλήθους κόσμου και των τοπικών αρχών.
Ο Μητροπολίτης Σάμου, ευχήθηκε το 2019 αλλά και όλα τα έτη της ζωή μας να υπάρχει εσωτερική γαλήνη, πού είναι ο καρπός της εμπιστοσύνης μας στη θεία πρόνοια του Θεού. 
Μετά την θεία Λειτουργία  στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σάμου κ.κ Ευσέβιου.
Παρόντες στη συνάντηση – κοπή της πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου ήταν: Ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος , εκπρόσωποι τοπικών φορέων, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας της Σάμου ,περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο κ. Κατρακάζος στάθηκε στον σύντομο απολογισμό του, στα 100 έργα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και στα 4 νησιά, ενώ παράλληλα για τη Σάμο ανέφερε ότι βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης μέσα στο 2019, 4 μεγαλόπνοα και φιλόδοξα έργα,  συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται, για τα έργα: Παράκαμψη δρόμου Πυθαγορείου – Χώρας, προϋπολογισμού 18.740.000€. Η Εθνική οδός Σάμος – Καρλόβασι, έξοδος Αγίου Κων/νου – Πεταλίδες, προϋπολογισμού 18.000.000€  και τέλος η Εθνική οδός Σάμος – Καρλόβασι, Γέφυρα ρέματος Πλατανάκια, προϋπολογισμού 1.930.000€. που θα δώσουν στο νησί κίνηση και ζωή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Κατρακαζος ,σημείωσε με νόημα, ότι «για μένα αυτό το ταξίδι στη Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, τα πέντε αυτά χρόνια, φτάνει στο τέλος του» ,δίνοντας το στίγμα για το τι θα πράξει ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. 
Στη συνέχεια με πολλές ευχές για μια εποικοδομητική, δημιουργική νέα χρονιά, πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο.
Στη τελετή παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Σάμου κ.κ Ευσέβιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου ,ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ,το σύνολο των αντιδημάρχων, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και δημότες.
Ο κ. Αγγελόπουλος υπογράμμισε, παρά τους περιορισμένους πόρους από την κεντρική εξουσία, προτεραιότητα του δήμου είναι η κοινωνική κάλυψη του νησιού, που μαζί με τις υπηρεσίες και την βοήθεια της Σαμιακής αρωγής, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, ενώ ειδική αναφορά έκανε στα έργα που εκτελούνται αυτό το διάστημα στο Δήμο Σάμου