6 Φεβ 2019

O υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την πανσαμιακή κινητοποίηση

O Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έκανε την εξής δήλωση για την πανσαμιακή κινητοποίηση στις 7 Φεβρουαρίου για το Προσφυγικό:

«Χαιρετίζω και δηλώνω τη συστράτευσή μου με τους φορείς της Σάμου που καλούν σε κινητοποίηση όλο το λαό του νησιού στις 7 Φεβρουαρίου διεκδικώντας: Να κλείσει το hot spot, να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το νησί και να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό και σε εξοπλισμό, στο νοσοκομείο και τις άλλες δομές Υγείας του νησιού.

Η επιτυχία της κινητοποίησης θα εκφράσει την αντίθεση των λαϊκών δυνάμεων στην επιλογή της κυβέρνησης και της ΕΕ να μετατρέψουν τα νησιά του Αιγαίου σε χώρους εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών. Θα δώσει αποστομωτική απάντηση στις δυνάμεις εκείνες που, εκμεταλλευόμενες την ανθρώπινη ανέχεια, αξιοποιούν τον εγκλωβισμό για να παρασύρουν συνειδήσεις, να διασπείρουν το ρατσιστικό και φασιστικό τους δηλητήριο κατά των ξεριζωμένων θυμάτων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καταλήστευση των χωρών τους».