21 Μαρ 2019

Διάλεξη με θέμα «Παθητική και Ενεργητική Κακοποίηση των Ζώων»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διάλεξη, που διοργανώθηκε από το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου σε συνεργασία με την Αστυνομική διεύθυνση Σάμου με θέμα «Παθητική και Ενεργητική Κακοποίηση των Ζώων» στην Αίθουσα του ξενοδοχείου «Αιολίς»,το απόγευμα της Τετάρτης (20/3).


Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων και την ισχύουσα ελληνική Νομοθεσία.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αστυνόμος Β΄. κ. Δημήτριος  Λούκος, Διοικητής Α.Τ. Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.
Η διάλεξη ξεκίνησε με μια αναλυτική περιγραφή πολλών περιστατικών ενεργητικής και παθητικής κακοποίησης ζώων, ακολούθησε μια αναφορά στην νομοθεσία προστασίας των ζώων (Ν.4039/2012 και 4235/2014) καθώς επίσης και στις υποχρεώσεις των κηδεμόνων ζώων. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην πληροφόρηση με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει η γνωστοποίηση για κακοποίηση στις αρμόδιες αρχές από τους πολίτες.
Εν συνέχεια ο κ. Λούκος  ενημέρωσε για τις δυνατότητες μεταφοράς δεσποζόμενων ζώων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς , για τις απαραίτητες ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών όσο αφορά την διαχείριση των αδέσποτων,ενώ  παράλληλα παρουσίασε τις ενέργειες των Αρμόδιων Υπηρεσιών αναφορικά, με την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Ο κ. Δημήτριος Λούκος, τόνισε ότι αστυνομία οφείλει να δείχνει καθημερινά το κοινωνικό της πρόσωπο.
Στο πλαίσιο αυτό, προστατεύει τα ζώα από την κακομεταχείριση, οδηγεί τους δράστες στη δικαιοσύνη και φροντίζει, σε συνεργασία με τους δήμους και τις Φιλοζωικές Οργανώσεις, ώστε τα αδέσποτα ζώα να βρίσκουν στέγη.
Η  ενδιαφέρουσα διάλεξη συμπληρώθηκε από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, που έκανε την όλη παρουσίαση ακόμα πιο κατανοητή.
Υπήρξε διάλογος με το κοινό.