22 Ιουν 2020

«Όργωσε την Βόρεια Ελλάδα» για την προβολή των νησιών ο Περιφερειάρχης

Την παρουσίαση  της   τουριστικής καμπάνιας  2020 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «Πάμε Βόρειο Αιγαίο για Διακοπές Αλλιώς» με στόχο την αύξηση του εσωτερικού τουρισμού ολοκλήρωσε στην Βόρειο Ελλάδα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος  από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νίκο Νύκτα.

Ο Περιφερειάρχης  συναντήθηκε  με τουριστικούς πράκτορες της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρουπόλεως. Παρουσιάστηκε η  καμπάνια και συζητήθηκαν κινήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, ώστε να υπάρξει αύξηση των επισκεπτών στις νήσους  του Βορείου Αιγαίου.
Παρουσίαση έγινε και σε δημοσιογράφους και  Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως  σε  Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν αφιερώματα για τις νήσους μας.
Στην Καβάλα  ο Περιφερειάρχης είχε σύσκεψη εργασίας με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Καβάλας κ. Μουμτζάκη, τους Προέδρους  του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουρισμού κ. Πεφάνη και του Φορέα «Δημωφέλεια» κ. Αγγελίδη. Συζητήθηκαν θέματα τουρισμού, πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας των δύο φορέων  αφού η Καβάλα συνδέεται ακτοπλοϊκά με τις νήσους του Βορείου Αιγαίου. Επιπλέον παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του κ Μουτζούρη από την Περιφερειακή Αρχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου.
Στην Θεσσαλονίκη στις 12.06.2020 σε πολύ καλό κλίμα και με έντονη την διάθεση συνεργασίας υπήρξε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Χρήστο Ζέρβα και την Εντεταλμένη  Σύμβουλο Τουρισμού κα Καραγιάννη.


Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος του ΕΕΘ και γνωστός τουριστικός πράκτορας  κ.Ζορμπίδης υποδέχτηκε τον Περιφερειάρχη τονίζοντας ότι το ΕΕΘ είναι έτοιμο να συνδράμει κάθε προσπάθεια για την αύξηση του τουρισμού στις  νήσους του Βορείου Αιγαίου, καθώς αυτό αποτελεί εθνική  υποχρέωση. Επεσήμανε ότι οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου διαθέτουν όλα τα στοιχεία που αποζητά ένας τουρίστας. Ο Περιφερειάρχης κατέγραψε τις ιδέες και τις προτάσεις του κ. Ζορμπίδη προκειμένου να μελετήσει την εφαρμογή τους.
Στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 13.06.2020 με τον Δήμαρχο κ. Ζαμπούκη  συζητήθηκε η αξιοποίηση των  νέων δεδομένων και η μετατροπή  της  κρίσεως σε ευκαιρία προωθήσεως  του εσωτερικού τουρισμού και αναδείξεως  των περιοχών μας,  με τη δυνατότητα που  δίνει και η νέα  ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολη- Λήμνος.  Την  ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Βουλευτή Έβρου και πρώην Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ.  Δημοσχάκη. Κεντρικό  ρόλο στη συζήτηση είχε το ζήτημα του κοινωνικού τουρισμού που αποφάσισε η Κυβέρνηση. Ο Περιφερειάρχης απεύθυνε  ανοιχτή πρόσκληση στους Εβρίτες να ανακαλύψουν τις ομορφιές των νήσων του Βορείου Αιγαίου.
Την Δευτέρα 15.06.2020 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ενημέρωσε συνολικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τουρισμού των νήσων του Βορείου Αιγαίου σχετικά με  τις συναντήσεις του στην Βόρεια Ελλάδα  και μετέφερε τα αιτήματα των επαγγελματιών  της Βορείου Ελλάδος  στους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς και επαγγελματίες  του Βορείου Αιγαίου.