19 Οκτ 2021

Ο Άκης Τσελέντης για το Δημοτικό σχολείο Παγώνδα

 Σχόλιο στην προσωπική σελίδα στο Facebook του Άκη Τσελέντη για το Δημοτικό σχολείο Παγώνδα

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«ΣΑΜΟΣ: Χάσαμε δύο αγγελούδια και όμως δε βάλαμε μυαλό. Το δις εξαμαρτείν ουκ κρατικής υπηρεσίας σοφό»
Έχω επανειλημμένως αναφέρει ότι η μετασεισμική ακολουθία της Σάμου δεν έχει τελειώσει ακόμα και μάλιστα η αναμενόμενοι μετασεισμοί θα είναι αρκετά ισχυροί.
Σχεδόν ένα χρόνο απο τον φονικό σεισμό που μας συγκλόνισε σε ένταση αλλά κυρίως με τον αδικο θανατο των δυο εφήβων, τα προβλήματα παραμενουν, ο ενας φορεας πετάει το μπαλάκι στον άλλον, τα σχολεια ανοιξαν κι ενω ειχαν τοσους μηνες για να λύσουν το συγκεκριμενο προβλημα , δυστυχως ακομα παραμενει άλυτο.
Δίπλα από ετοιμόρροπα κτίρια προχωρούν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Παγώνδα στη Σάμο, αφού τα κτίρια που βρίσκονται στη διαδρομή προς το σχολείο τους έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, με αποτέλεσμα τα παιδιά να βρίσκονται αντιμέτωπα καθημερινά με μεγάλο κίνδυνο.
Τα παιδιά, ενώ υπάρχει δρόμος για να τα φέρει το λεωφορείο, επειδή και αυτός έχει πρόβλημα και δεν έχει φτιαχτεί, αφήνονται στην πλατεία του χωριού, και μετά ανεβαίνουν 400 μέτρα ανηφορικό δρόμο, ανάμεσα από ετοιμόρροπα κτίρια.
Στο σχολείο υπάρχει ρωγμή στο μαντρότοιχο, ενώ τουλάχιστον δύο σπίτια στη διαδρομή προς αυτό είναι έτοιμα να καταρρεύσουν. Το σχολείο φιλοξενεί 45 παιδιά.
Με ευχολογια βεβαιως δεν αποφευγονται τα δυστυχήματα…