10 Νοε 2016

Συγκέντρωση στην πλατεία Καρλοβάσου Πέμπτη 17 Νοέμβρη και ώρα 6.00 μ.μ.για το Πολυτεχνείο

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 – 201643 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο ΖΕΙ και θα ΖΕΙ για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας! Τα μηνύματά του, μηνύματα ηρωικού ξεσηκωμού, αντίστασης και διεκδίκησης, απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα, είναι γραμμένα με χρυσά γράμματα στην ιστορία της εργατικής τάξης της χώρας μας.
Φοιτητές, εργάτες, μαθητές, γνωρίζοντας τι τους περίμενε στην ΕΑΤ-ΕΣΑ από τους βασανιστές του λαού, έκαναν ασπίδα τα στήθη τους απέναντι στα τανκ και τα πολυβόλα.

Θέλει αρετή, τόλμη, θυσίες και αίμα η ελευθερία και τα σύγχρονα δικαιώματα και εκείνοι δεν δίστασαν να κορυφώσουν όλο τον προηγούμενο αγώνα του λαού και της νεολαίας μας.

Με τον αγώνα και το αίμα τους, απαίτησαν δικαιώματα που τότε φάνταζαν αδύνατα : « ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ».

Τα συνθήματά τους για ΕΞΩ το ΝΑΤΟ, ΕΞΩ οι ΗΠΑ, όχι μόνο είναι επίκαιρα στο σήμερα, αλλά και περισσότερο από ποτέ αναγκαία. Βλέπουμε και ζούμε καθημερινά τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε., Ρωσίας, στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, Αφγανιστάν κ.λ.π. Ποτάμια δολαρίων και ευρώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους τους από την μια, και ποτάμια αίματος, ερείπια, εκατομμύρια πρόσφυγες από την άλλη.

Γι αυτό και αποτελεί πρόκληση η επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας και πολύ περισσότερο να επισκεφθεί και την Μυτιλήνη. Το νησί που μαζί με τη Σάμο και την Χίο, δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο προσφύγων και μεταναστών που δημιουργούν οι επεμβάσεις τους.

Είναι ανεπιθύμητος οπουδήποτε πατήσει τα αιματοβαμμένα πόδια του και του το βροντοφωνάζουμε. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.43 χρόνια μετά και το ντόπιο κεφάλαιο βρήκε στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το υπηρετικό προσωπικό που έψαχνε για να περάσει διά πυρός και σιδήρου τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα που λεηλατούν και καταστρέφουν την ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Κέρδη και άλλα κέρδη ζητά το κεφάλαιο και η συγκυβέρνηση-που της αρέσει να αυτοπροσδιορίζεται σαν «αριστερή κυβέρνηση» (ώστε να μαγαρίσει και αυτόν τον όρο)-, υλοποιεί με γρήγορους ρυθμούς τις απαιτήσεις τους.

Έχοντας μαζί της όλα τα κόμματα του συστήματος ψηφίζουν μνημόνια και όλες τις πολιτικές που χρειάζονται για να βαθύνει ακόμα περισσότερο η αντιλαϊκή επίθεση.

Στο στόχαστρο για άλλη μια φορά βρίσκονται νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις με ακόμα μικρότερο μισθό από τα 586 ευρώ μικτά, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν μείνει, επέκταση της δουλειάς «λάστιχο», νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, μείωση του αφορολόγητου ορίου κ.λ.π.

Και επειδή ξέρουν ότι σπέρνοντας ανέμους, θα θερίσουν θύελλες, δεν τους φτάνει που έχουν μαζί τους τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Θέλουν να επιβάλλουν την απόλυτη σιωπή του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Γι αυτό και φέρνουν νέο νόμο που επιβάλει ακόμα μεγαλύτερους περιορισμούς και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να γονατίσουμε. Είμαστε μπολιασμένοι με τα μηνύματα του Πολυτεχνείου και αυτά ήταν ταξικά, ανατρεπτικά, αντιϊμπεριαλιστικά.

Τιμάμε τον ανυποχώρητο αγώνα, την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, την μνήμη του και τους νεκρούς του.

Οργανώνουμε μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους των νησιών μας τον δικό μας αγώνα.Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 Δεκέμβρη 2016! Να νοιώσουν την δύναμή μας!

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους των νησιών μας, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου με τη συμμετοχή τους.

Όλοι στη Συγκέντρωση στην πλατεία Καρλοβάσου
Πέμπτη 17 Νοέμβρη και ώρα 6.00 μ.μ.