9 Νοε 2016

Συμπλοκές και μικρής έκτασης επεισόδια στο hot spot της Σάμου

Εκατό και πλέον μετανάστες το βράδυ της Τρίτης βρέθηκαν έξω από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής προκαλώντας επεισόδια μικρής έκτασης πετώντας πέτρες αναποδογυρίζοντας κάδους και βάζοντας φωτιά μάλιστα σε έναν από αυτούς.

Αιτία η συμπλοκή που υπήρξε νωρίτερα το βράδυ μεταξύ μεταναστών και νεαρών από την Σάμο. Από την συμπλοκή τραυματίστηκε στο κεφάλι ο μετανάστης και ο νεαρός σαμιώτης μεταφέρθηκε με θλάση στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους μετανάστες ομάδα πολιτών με καλυμμένα τα πρόσωπα επιτέθηκαν σε παρέα πέντε μεταναστών.
«Δεχτήκαμε επίθεση από τους μετανάστες οι οποίοι κάθε βράδυ πίνουν και προκαλούν επεισόδια» δήλωναν οι συγκεντρωμένοι νεαροί που συζητούσαν και έπαιζαν έξω από το δημαρχείου της Σάμου. Έκαναν λόγο για αναίτια επίθεση των μεταναστών.

Τα αίματα άναψαν όταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού με συνοδεία αστυνομίας πήγαν έξω από το κέντρο για να εντοπίσουν τους μετανάστες που προκάλεσαν το επεισόδιο.

Μετά από δύο ώρες περίπου διαπραγματεύσεων μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν και οι μετανάστες αφού καθάρισαν το δρόμο από τα σκουπίδια που είχαν πετάξει ανηφόρησαν για το hot-spot. Επίσης ένα πυροσβεστικό όχημα με το διοικητή έφτασαν προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά που είχαν ανάψει καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων υπήρχε κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς.

Να σημειώσουμε ότι αυτό που φώναζαν οι μετανάστες ήταν ότι θέλουν να φύγουν από το νησί και για όσο καιρό μένουν εδώ να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
era