14 Νοε 2016

Σχόλιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με την δήλωση του Συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Α’ Αθηνών, κ. Βασίλη Κικίλια

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει επιλέξει να μην εντάξει την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος σε μικροκομματικές πρακτικές και σκοπιμότητες. 

Αντίθετα, το αναγάγει σε εθνικό ζήτημα που επιζητεί την συμβολή όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου με πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης.
Η ανάδειξη μεμονωμένων περιστατικών από τη Νέα Δημοκρατία με την αποψινή της ανακοίνωση στο μόνο που συμβάλλει είναι στην όξυνση της έντασης.

Επιλέγουμε να μην ανασύρουμε πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν και έχουν καταδικαστεί σε νομικό και διπλωματικό επίπεδο.

Επιλέγουμε να μην σταθούμε σε αμέλειες και παραλείψεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.

Επιλέγουμε να μην αναδεικνύουμε, με την συχνότητα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι, το κενό που παραλάβαμε σε πολλά επίπεδα σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Θα συνεχίσουμε να κινούμαστε βάσει των επιλογών που προαναφέρουμε, αυτό όμως απαιτεί αμοιβαία πολιτική βούληση και αίσθηση ευθύνης.