6 Δεκ 2016

Θα καεί το..... πελεκούδι;;;;;;;;;

Μικρές είναι οι παραγγελίες των καταναλωτών, για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, παρόλη την υγρασία και το τσουχτερό κρύο που επικρατεί στο νησί μας, ιδιαίτερα πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι πρατηριούχοι αναφερόμενοι στο ενδιαφέρον των καταναλωτών για παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης, μας λένε ότι η κίνηση είναι υποτονική, δεδομένου ότι ο κόσμος έχει περιορίσει τις αγορές του στα εντελώς απαραίτητα.

Οι περισσότεροι πρατηριούχοι στο νησί μας , συγκρίνοντας την φετινή κίνηση με την περσινή, διαπιστώνουν μεγάλη πτώση.

«Πέρυσι τέτοια εποχή, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν σχεδόν 80 λεπτά ανά λίτρο. Φέτος η αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης έχει ανεβάσει στα ύψη την τιμή και οι καταναλωτές δυστυχώς, δεν μπορούν να ανταποκριθούν.


Οι παραγγελίες είναι πολύ περιορισμένες και με την κάθετη πτώση της θερμοκρασίας οι καταναλωτές ξεκίνησαν να παραγγέλνουν πετρέλαιο, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες» μας λένε χαρακτηριστικά .

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ισχύσει τελικά η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, θα υπάρξει μεγάλη αύξηση και στην τιμή των καυσίμων βενζίνης και πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.



Συγκεκριμένα, για το πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή προβλέπεται να αυξηθεί κατά 7%. Για παράδειγμα, αν ίσχυε σήμερα ο αυξημένος ΦΠΑ αντί για 97 λεπτά το λίτρο, η φθηνότερη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης θα ήταν 1 ευρω το λίτρο. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η τιμή του πετρελαίου αν σπάσει το φράγμα του ευρώ , θα αποτελεί μια μεγάλη πολυτέλεια για το καταναλωτικό κοινό , το οποίο θα αναζητήσει εναλλακτικές μορφές θέρμανσης αν δεν τις έχει ήδη ζητήσει.