15 Δεκ 2016

Μανολάτες: Χρειαζόμαστε αγροτικό ιατρό!

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Μανολατών. Εκεί την υποδέχτηκαν η εκπρόσωπος της κοινότητας, Καλλιόπη Αξιώτου, καθώς και κάτοικοι του χωριού. Ακολούθησε ενημέρωση για θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και συζήτηση πάνω σε αυτά.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για διάφορα ζητήματα που έχουν σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Έγινε συζήτηση πάνω σε θέματα προγραμματισμού και οικονομικών, και έγινε αναφορά στο τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Ένα θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση ήταν ότι το χωριό δεν έχει δρόμο προς τον νότο, ώστε να ενώνει τις 2 αγροτικές περιφέρειες, ανατολικά και δυτικά. Ο δρόμος αυτός είναι απαραίτητος για την πυροπροστασία του χωριού, όπου από εκείνη την πλευρά είχε κινδυνέψει το 1997 και το 2000. Επίσης, θα βοηθήσει και στην καλλιέργεια των αγροτικών εκτάσεων.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του χωριού, ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η έλλειψη αγροτικού ιατρού. Από τον Φεβρουάριο έχουν να δουν γιατρό στην κοινότητα και είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και οι γύρω κοινότητες. Είναι πολύ δύσκολο, διότι υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι, να εξυπηρετηθούν στα θέματα υγείας που έχουν. Άραγε, μετά από πόσους μήνες θα ενδιαφερθεί κανένας υπεύθυνος, ώστε να δοθεί λύση;