13 Δεκ 2016

Νέα ανακοίνωση του ΜΑΣ για τις εξελίξεις στο ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας στην Σάμο.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΟΛΟΜΕΤΩΠΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΟΥΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ). ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 8 ΜΕ 10 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (ΣΑΧΜ) . ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΕ ΆΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (ΜΠΕΣ) ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 3000€.


ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ Μ.Α.Σ. ΜΕ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΙΤΙΣΗ,

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

· ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΟΠΟΥ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ Η ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ, ΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ.

· ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΣ ΟΠΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ «ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ», ΚΑΘΩΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ 3000€, ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ.

· ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ. ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΟΝΙΣΤΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΑΝ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ.


ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ:

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ!

ΟΛΗ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ. ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ!

· ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΣ!

· ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ , ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ!

· Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩ ΤΟΥΣ!

· ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ «ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ», ΠΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΝ ΣΤΑ Δ.Σ. ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΚΙΧ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΘΗΚΑΝ, ΕΛΑΜΨΑΝ ΠΑΛΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.


ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΑΙΡΝΕΙ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ


ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ!