23 Φεβ 2017

Δ. Σεβαστάκης: «Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα έχει πολιτικά και όχι οικονομικά χαρακτηριστικά»

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας στη διαπραγμάτευση θα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και όχι οικονομικά, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης, επισημαίνοντας ότι επιδιώκεται να συγκροτηθεί ένα συμφωνητικό πλαίσιο με πάρα πολλούς αγνώστους.

Αναφερόμενος στη νομοθέτηση μέτρων μετά το 2019, ο κος Σεβαστάκης διευκρίνισε ότι καμία κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα που λήγουν με τη λήξη της θητείας της και ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κληρονόμησε τις αποφάσεις ιδιωτικοποιήσεων που είχε υπογράψει η Νέα Δημοκρατία.
Ο κος Σεβαστάκης σχολίασε τις αναφορές για υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, λέγοντας ότι όταν υπάρχουν ισοδύναμα και αντιστάθμιση έχουμε αλλαγή μείγματος, αλλά όχι μέτρα. Η διεύρυνση του αφορολογήτου με ταυτόχρονη αλλαγή φορολογικών συντελεστών -ανέφερε για παράδειγμα- είναι κάτι που μπορεί να αποδώσει, ενώ για το ασφαλιστικό πρόβλημα δήλωσε ότι είναι ένα δομικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, καθώς η υπάρχουσα κατάσταση με ένα εργαζόμενο ανά ένα συνταξιούχο δεν είναι βιώσιμη και δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα